« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
OXFORD ECONOMICS

Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

Suradnja između Huaweija i mnoštva velikih europskih tvrtki pokazala se značajnom budući da je potaknula poslovne rezultate tih tvrtki, što se pozitivno reflektiralo i na gospodarstvo čitave Europske unije

Sjajni rezultati poslovanja
Sjajni rezultati poslovanja (Huawei)
Više o

Europa

,

poslovanje

,

Huawei

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela ukupno sa 12,8 milijardi eura bruto društvenom proizvodu Europske unije i pridruženih zemalja poput Islanda, Norveške i Švicarske.

Analitičari Oxford Economicsa u izvješću navode kako je Huawei u prošloj godini stimulativno djelovao na europsko gospodarstvo kroz direktne i indirektne efekte, a doprinos kompanije snažno raste iz godine u godinu. U posljednje 4 godine taj je doprinos udvostručen, a na kraju 2018. godine Huawei je izravno ili neizravno putem oprskrbnih lanaca u Europi osiguravao radna mjesta za oko 170.000 ljudi.

"Ovo izvješće jasno je istaknulo našu lidersku ulogu na tržištu. U Huaweiju se bavimo proizvodima i uslugama koje će pomoći Europskoj uniji u postizanju ciljeva koji se sve češće spominju zadnje vrijeme, a odnose se na digitalni suverenitet te uspostavu snažnog tehnološkog ekosustava na čitavom kontinentu", izjavio je Abraham Liu, glavni predstavnik Huaweija pri institucijama EU.

Izvješće Oxford Economicsa izdvaja sljedeće pokazatelje:

  • Direktni doprinos Huaweija u iznosu od 2,5 milijarde eura, a koji proizlazi iz operativnih lokacija širom EU, Islanda, Norveške i Švicarske.

  • Indirektni doprinos od 5,4 milijarde eura kroz lanac opskrbe Huaweija koji se proteže kroz 12 europskih zemalja.

  • Inducirani doprinos u iznosu od 4,9 milijardi eura, a koji obuhvaća šire ekonomske koristi od isplate plaća i usluga zaposlenicima u lancu opskrbe kompanija, koji svoju zaradu troše u maloprodaji.

Huawei se fokusirao na izgradnju brzih i pouzdanih mreža sa vodećim europskim operaterima te je nastavio s ulaganjima u istraživanje i razvoj novih tehnologija. Izvješće Oxford Economics pokazalo je da Huaweijeva 23 istraživačka centra u 12 europskih zemalja te istraživački programi u kojima sudjeluje 140 europskih sveučilišta mogu biti od presudnog značaja za tehnološki uspjeh i suverenitet Europe. 

16.11.2019. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh