« Biznis
objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana
IPAK

Huawei u Hrvatskoj posluje stabilno

Huawei Technolgies nije se na hrvatskom tržištu unatoč koronakrizi suočio sa smanjenjem volumena prodaje te mu je poslovanje stabilno

Tu je OK...
Tu je OK... (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

poslovanje

,

Huawei

Osvrnuvši se na tržište pametnih telefona (smartphone) u Hrvatskoj, Mueller je nakon predstavljanja novih Huaweijevih uređaja za hrvatsko tržište naglasio "stabilnu poziciju na broju dva", s tržišnim udjelom koji seže do 30 posto, dodajući da je u tom segmentu Huawei globalni "broj jedan".

Istaknuo je i zamjetan rast potražnje za pametnim satovima (smartwatch) u Hrvatskoj.

Kako prodaja tableta i laptopa tek kreće, ne može reći ništa o tržišnoj poziciji u Hrvatskoj u tom segmentu, u kojemu postoji i puno veća konkurencija, ali ističe da su i u tome segmentu "vrlo konkurentni", kao i u projektima B2B za privatni i javni sektor.

"Ponašanje potrošača u koronakrizi pokazuje određene promjene s više kupovine online putem, no u ukupnom volumenu prodaje nemamo promjena niti problema. U pregovorima smo za otvaranje prvog Huaweijeva dućana u Hrvatskoj, nadamo se do kraja ove godine", najavio je Mueller.

Iznio je i podatak da je u hrvatskom uredu Huaweija zaposlenih 45 ljudi, u planu je i novo zapošljavanje zbog rasta poslovanja, a ni do kraja ove godine ne očekuju nikakve poremećaje u poslovanju.

15.09.2020. 11:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh