Metro-portal.hr

objavljeno 15.09.2020. 11:42:00
IPAK

Huawei u Hrvatskoj posluje stabilno

Huawei Technolgies nije se na hrvatskom tržištu unatoč koronakrizi suočio sa smanjenjem volumena prodaje te mu je poslovanje stabilno

Tu je OK...
Tu je OK... (Arhiva)

Osvrnuvši se na tržište pametnih telefona (smartphone) u Hrvatskoj, Mueller je nakon predstavljanja novih Huaweijevih uređaja za hrvatsko tržište naglasio "stabilnu poziciju na broju dva", s tržišnim udjelom koji seže do 30 posto, dodajući da je u tom segmentu Huawei globalni "broj jedan".

Istaknuo je i zamjetan rast potražnje za pametnim satovima (smartwatch) u Hrvatskoj.

Kako prodaja tableta i laptopa tek kreće, ne može reći ništa o tržišnoj poziciji u Hrvatskoj u tom segmentu, u kojemu postoji i puno veća konkurencija, ali ističe da su i u tome segmentu "vrlo konkurentni", kao i u projektima B2B za privatni i javni sektor.

"Ponašanje potrošača u koronakrizi pokazuje određene promjene s više kupovine online putem, no u ukupnom volumenu prodaje nemamo promjena niti problema. U pregovorima smo za otvaranje prvog Huaweijeva dućana u Hrvatskoj, nadamo se do kraja ove godine", najavio je Mueller.

Iznio je i podatak da je u hrvatskom uredu Huaweija zaposlenih 45 ljudi, u planu je i novo zapošljavanje zbog rasta poslovanja, a ni do kraja ove godine ne očekuju nikakve poremećaje u poslovanju.

15.09.2020. 11:42:00
http://metro-portal.hr/huawei-u-hrvatskoj-posluje-stabilno/127481/