« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
MA DA?

Huawei prodaje - automobile

Huawei će novi električni automobil kineske kompanije Seres prodavati u svojim trgovinama diljem Kine, najavljeno je u ponedjeljak na 19. međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju

Zanimljivo...
Zanimljivo... (Arhiva)
Više o

automobili

,

Huawei

Huawei Seres zajedno su razvili potpuno novu nadogradnju na električni sustav automobila, čime su značajno doprinijeli povećanju autonomije vožnje i brzini punjenja baterija automobila. Automobil opremljen novim Huaweijevim DriveONE Three-in-One Electric Drive tehnologijom omogućava duža putovanja, ali istovremeno i vrhunske sportske performanse, navodi se u priopćenju Huaweija.

Tako novi Seresov automobil SF5 kupcima nudi fleksibilnost, od 180 kilometara dometa u potpuno električnom modu za kraće gradske vožnje, do više od 1000 kilometara u modu za duga putovanja. Novi sustav pritom nudi ubrzanje do 100 kilometara na sat za 4,68 sekundi, ističu iz Huaweija.

Novi Seres SF5 uključuje i opciju napajanja drugih vozila u nuždi, ali i raznih trošila, poput indukcijskih štednjaka, stereo uređaja i ostale opreme koja se koristi primjerice za kampiranje, navodi se u priopćenju.

Iz Huaweija napominju i kako Huawei HiCar rješenje omogućuje neometano prebacivanje mobilnih aplikacija na središnju upravljačku ploču vozila, primjerice pristup navigaciji, glazbi i ostalom, kao i povezivanje s drugim pametnim uređajima tako da vozači iz automobila mogu uključiti klima uređaj, pametni zaslon i druge povezane uređaje kod kuće.

"Ova uzbudljiva najava predstavlja presedan i za industriju potrošačke elektronike i za industriju električnih automobila. U budućnosti nećemo više samo nuditi najbolja pametna rješenja za inteligentne automobile kako bi naši partneri razvijali što bolja vozila nego ćemo im i pomoći u prodaji tih automobila kroz našu maloprodajnu mrežu diljem Kine", izjavio je u priopćenju izvršni direktor Huawei Consumer Group Richard Yu.

20.04.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh