« Život
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
COOL

Huawei predstavio pametni ured budućnosti

Jednostavnim povlačenjem miša, korisnik povezuje Super Device sučelje s računalom, što mu omogućuje brz pristup fotografijama i datotekama sa njegovog pametnog telefona

Ovako može izgledati i vaš ured!
Ovako može izgledati i vaš ured! (Arhiva)
Više o

Huawei

,

ured budućnosti

Huawei je jučer u Barceloni tijekom MWC-a predstavio koncept Super Device značajke pametnog ureda. Radi se o novom rješenju koje uvelike poboljšava povezanost i suradnju između Huaweijevih uređaja. S naglaskom na softver, nova značajka je odraz Huaweijeve težnje prema besprijekornom AI životu, koji kompanija temelji na pet stavki: zdravlje i fitness, putovanje, pametni ured, zabava i pametni dom.

Kao jednu od ključnih karakteristika Huaweijevog besprijekornog AI života kompanija ističe pametan ured koji donosi viziju neograničenog stvaranja i besprijekorne komunikacije s ciljem da korisnicima omogući učinkovito digitalno iskustvo putem međusobne suradnje uređaja te integracijom ekosustava. Suradnja uređaja omogućuje korisnicima povezati više različitih uređaja zajedno, dok integracija ekosustava zatvara jaz između Windowsa i mobilnih platformi, potičući kreativnost i poboljšavajući učinkovitost komunikacije.

Huawei pametan ured: Super uređaji, super kreativnost

S obzirom da korisnici posjeduju sve više pametnih uređaja, često se zateknu između dva nepovezana ekosustava, pa laptop koriste za posao, a pametne telefone za zabavu. Budući da niti jedan uređaj ne podržava sve dnevne potrebe korisnika, važno je korisniku osigurati jedinstveno iskustvo korištenja te mu omogućiti korištenje svih prednosti pojedinog uređaja. S obzirom na želju korisnika da ostanu produktivni cijelo vrijeme, pa čak i dok su u pokretu, važnost jedinstvenog korisničkog iskustva nikada nije bila veća.

Međusobna suradnja uređaja čini njihovo povezivanje fluidnijim, a Huawei je 2018. uveo inovativnu značajku OneHop, koja uz samo jedan dodir prenosi datoteke pametnog telefona na prijenosno računalo. Dvije godine kasnije, Huawei uvodi suradnju na više zaslona između dva uređaja, što je omogućilo bolju suradnju između pametnih telefona, tableta i prijenosnog računala. Time su korisnicima postale dostupne funkcije za prijenos datoteka između dva uređaja poput drag and drop, kao i mogućnost izravnog otvaranja mobilnih datoteka na prijenosnom računalu. Zahvaljujući Super Device, predstavljenim 2021. u sklopu Smart Officea, Huawei je spreman eliminirati barijere između uređaja i omogućiti svim kompatibilnim uređajima da rade kao jedan.

Super Device: Svi uređaji kao jedan

Super Device je sada dostupan na svim Huawei računalima. Jednostavnim povlačenjem miša, korisnik povezuje Super Device sučelje s računalom, što mu omogućuje brz pristup fotografijama i datotekama sa njegovog pametnog telefona, te brzo i praktično povezivanje pametnog zaslona za prezentacije.

Uparivanje Super Device uređaja pokreće se jednostavnim kikom na ikonu Control Panel u donjem desnom kutu računala, a ostvaruje se povlačenjem ikone uređaja u blizini, prema ikoni računala. Uz Huawei Super Device, jedinstvene mogućnosti svakog uređaja mogu se modulirati za pristup drugim uređajima u grupi, dopuštajući tim uređajima da u potpunosti iskoriste međusobne prednosti. Super Device pretvara računalo u elektranu produktivnosti, stvarajući jedinstveno i potpuno digitalno iskustvo koje omogućuje usredotočen i učinkovit tijek rada za korisnike, koji sada mogu s lakoćom obavljati zadatke na različitim uređajima.

Uz Pop-Up Pairing značajku, Huawei računalima također je omogućeno brzo i jednostavno uparivanje s Huawei bežičnim slušalicama, zvučnicima, Bluetooth mišem, tipkovnicom, pa i printerom, poboljšavajući iskustvo pametnog ureda.

Super Multi-tasking

Nakon povezivanja, pametni telefon bit će dostupan kao vanjski pogon na računalu. To korisnicima omogućuje pristup datotekama pametnih telefona kao što bi to činili s bilo kojim drugim vanjskim uređajem za pohranu, koristeći korisničko sučelje sustava datoteka već prepoznatog računala.

Kao Super Device, sučelje pametnog telefona također će biti prikazano na zaslonu računala, a uz Multi-Screen Collaboration, do tri mobilne aplikacije mogu se otvoriti izravno na računalu, kako bi korisnik istovremeno mogao obavljati više zadataka. Zahvaljujući drag and drop funkciji na računalu, korisnici mogu jednostavno pristupiti i materijalu pohranjenom na njihovom pametnom telefonu. Tako su korisnici u mogućnosti urediti datoteke pametnog telefona pomoću Huawei MateBook prijenosnog računala, gdje se sve promjene izravno pohranjuju na pametni telefon.

Suradnja s Huawei MatePadom: Super Co-creation

Kao i pametni telefon, tablet nakon povezivanja ostaje prepoznat kao vanjska memorije računala, što omogućuje besplatan prijenos i upravljanje datotekama putem drag and drop, ili copy-paste funkcije.

Suradnja računala i tableta putem Super Device značajke, podržava tri načina povezivanja za sve prilike. U Mirror načinu rada, zaslon računala pojavljuje se na zaslonu tableta. Svaka radnja napravljena olovkom M-Pencil na Huawei MatePadu istovremeno se prikazuje i na računalu. Ovaj praktični način rada korisnicima pomaže da u potpunosti iskoriste profesionalni softver za dizajn. U Extend načinu rada, zaslon računala proširuje se na tablet, a svaki zaslon prikazuje drugačiji sadržaj. Ovaj način rada pretvara tablet u dodatni monitor računala, poboljšavajući produktivnost sa više prostora. U načinu rada Collaborate, datotekama tableta može se izravno upravljati s računala.

Suradnja s Huawei MateView: Super produktivnost

Povezivanjem Huawei računala s MateView monitorom, korisnici mogu uživati u većem zaslonu i većoj fleksibilnosti. MateView monitor podržava 4K+ rezoluciju i raspon boja P3 na razini kino projektora, omogućujući korisnicima da vide svoje radove u potpuno kreativnom, te industrijski preciznom izdanju.

Huawei je tek počeo

Kao dio Huaweijevog nastojanja da ostvari besprijekorni AI život, Super Device korisnicima pruža novu razinu tehnološkog iskustva, produktivnost i uživanja. Podrška za funkcionalnost Super Device značajke proširit će se na prethodne modele Huawei računala, sve dok korisnici nadograde svoje Huawei računalo s najnovijom verzijom. U bliskoj budućnosti Huawei planira nastaviti s pružanjem podrške za više uređaja, kako bi mogao kontinuirano unaprjeđivati korisničko iskustvo, bilo na poslu ili u igri.

Huawei proizvodi i usluge

Huawei je nedavno predstavio vodeće uređaje P serije - P50 Pro i P50 Pocket koji su dostupni u prodaji. Uređaji dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom

Krajem prošle godine Huawei je predstavio novu Watch GT 3 seriju satova koja mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije do 2 tjedna. Uređaj je dostupan u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima.

Uz Watch GT 3, Huawei je također predstavio i novo prijenosno računalo serije MateBook. Riječ je o Huawei MateBook 14s modelu koji kombinira elegantan dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. MateBook 14s pomiče granice svojim ultra tankim dizajnom i svestranim performansama.

28.02.2022. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh