« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
DEVELOPMENT

Huawei najviše ulaže u razvoj

Tvrtke koje prve iskoriste prednosti umjetne inteligencije ostvarit će veliku dobit, dok će zemlje koje ju prve usvoje imati najviše koristi, poručio je CEO Huaweija

Huawei snažno ulaže u razvoj
Huawei snažno ulaže u razvoj (Arhiva)
Više o

razvoj

,

Huawei

Huawei nastavlja ulagati u 5G mrežu kako bi aktivirao potencijal novih tehnologija i podignuo standard života u zemljama diljem svijeta. Najavio je to Ren Zhengfei, CEO Huaweija, na nedavno održanom okruglom stolu s predstavnicima medija iz Latinske Amerike i Španjolske.

"Tijekom sljedećih nekoliko desetljeća najveći izazov s kojim će se čovječanstvo suočiti bit će upotreba umjetne inteligencije. Tvrtke koje prve iskoriste prednosti AI ostvarit će veliku dobit, dok će zemlje koje ju prve usvoje imati najviše koristi", izjavio je Ren Zhengfei, direktor i osnivač Huaweija.

Huawei kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj novih tehnologija, pa je tako lani u njih uložio čak 14,3 milijarde američkih dolara, što je više nego od Applea, Intela ili Cisca i gotovo 30 posto više od Huaweijeva dva najveća konkurenta u radu s mrežnom opremom - Ericssona i Nokie zajedno. Iz kompanije su najavili da i u narednom razdoblju nastavljaju s ulaganjima, a u 2020. u istraživanje i razvoj planiraju uložiti između 15 i 20 milijardi američkih dolara.

"Primjerice, za Latinsku Ameriku proizveli smo napredne senzore koji pomažu proizvođačima mlijeka. Senzori prate najbolja vremena za proizvodnju mlijeka i šalju im obavijesti. Ovim rješenjem omogućujemo im da mjesečno zarade dodatnih 20 juana po kravi", pojasnio je Zhengfei.

Huawei trenutno ima 20 posto svih patenata iz područja 5G-a, više nego bilo koji drugi dobavljač mrežne opreme na svijetu. Kompanija je do sada potpisala 60 komercijalnih 5G ugovora u raznim državama diljem svijeta, među kojima su više od trećine europske države.

09.01.2020. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh