« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
LEGALIZIRAJTE MARIHUANU!!!

Huanita Luksetića treba hitno izbaviti iz zatvora

Broj računa za skupljanje jamčevine za Huanita Luksetića je HR5323600003234791500 u Zagrebačkoj banci, na ime njegove majke - Zlata Luksetić-Degrasi

Pomozimo Huanitu!
Pomozimo Huanitu! (Arhiva)
Više o

uhićenje

,

multipla skleroza

,

Rick Simpson

,

ulje kanabisa

,

Huanito Luksetić

Huanito Luksetić svojim je uhićenjem ponovno aktualizirao priču o ulju kanabisa, pripravku koji dokazano pomaže u liječenju mnogih bolesti, pa čak i kod multiple skleroze od koje Huanito boluje.

Kako kaže njegova majka Zlata, Huanito je obolio od multiple skleroze 2005. godine, kad su primjetili prve simptome, no kako mu je zapravo dijagnosticirana tek tri godine kasnije, izgubio je dragocjeno vrijeme na pogrešno liječenje.

Bolest je brzo napredovala i unatoč svim pokušajima konvencionalnog i alternativnog liječenja - sirovom hranom, ubodima pčela (Huantio je primio nevjerojatnih 5 tisuća uboda!), stanje je bilo sve gore.

Interes za ulje kanabisa dovelo je Huanita do Ricka Simpsona, Kanađanina koji je prvi na internetu objavio sve ljekovite blagodati ovog pripravka, kao i naputke za samostalno pripremanje ulja kanabisa. Sam Simpson godinama se borio s kanadskim vlastima, koje su napokon, pritisnute medicinskim dokazima, prestale s progonom.

Podsjećamo da su medicinski pripravci od marihuane legalni u više europskih zemalja, pa se tako uz liječnički recept mogu kupiti u ljekarnama u Nizozemskoj, Švicarskoj i susjednoj Sloveniji. Upravo bolesnici od multiple skleroze najčešći su pacijenti koji primaju takve terapije.

U borbu za oslobađanje Huanita Luksetića uključila se i Društvo oboljelih od multiple skleroze javnim pismom potpisanim od tajnice Nensi Krupić koji od ministra Varge traže hitnu izmjenu zakona kojim bi se legalizirala upotreba marihuane u medicinske svrhe i bolesnicima omogućio postupak dilatacija vena koji se kod nekih pacijenata pokazao učinkovitim.

Luksetićeva majka tvrdi da je ulje kanabisa napravilo pravo medicinsko čudo i omogućilo Huanitu da vodi gotovo normalan život, a sada mu je život ugrožen činjenicom da je u pritvoru.

Na Facebooku postoji i grupa potpore Huanitu.

Pokrenuta je akcija skupljanja jamčevine u visini od 70 tisuća kuna koja bi Huanitu omogućila izlazak iz istražnog zatvora. Ne treba posebno naglašavati činjenicu da Huanito nema toliko sredstava, a da je činio ono što mu se stavlja na teret - zarađivao prodajom kanabisa, sigurno bi u istražnom zatvoru bio jedan dan.

Otvoren je račun za pomoć na ime njegove majke, pa ako imate mogućnosti, bilo bi lijepo da mu pomognete:

HR5323600003234791500
Zlata Luksetić-Degrasi
Zagrebačka banka, SWIFT: ZABAHR2X 

28.10.2014. 11:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh