« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
DA GLUPOST BUDE JOŠ VEĆA

HTV ipak istražuje 'kviz znanja'

Samo dan nakon što je Hebrangov izborni stožer podignuo halabuku HTV je odlučio provjeriti o čemu se zapravo radi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

HTV

,

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

Dossier HR

,

kviz znanja

Javna dalekovidnica, odnosno njen Informativni program, danas je ipak pokrenuo istragu o 'kvizu znanja' koji su novinari i urednici emisije Dossier.hr pripremili za predsjedničke kandidate.

Novinarka i urednik emisije u kojoj je prikazano znanje i neznanje već su se pismeno očitovali nadređenima, javljaju mediji. 'Sumnjivci' su već ranije izjavili da nikakvog namještanja niti pogodovanja nije bilo, ali istraga je ipak pokrenuta, samo dan nakon što su iz izbornog stožera Andrije Hebranga podigli halabuku zbog onoga što je javnost imala prilike vidjeti.

Podsjetimo, Hebrang i njegov stožer optužili su novinarku i urednika Dossiera.hr za pogodovanje Nadanu Vidoševiću, a njega za 'varanje' na kvizu. U tvrdnjama stoji da je Vidošević odgovore na 'teška' pitanja iz hrvatske i svjetske povijesti i aktualnu politiku, dobio ranije te da je s papira čitao pripremljene odgovore.

Komična obrana zavidnog neznanja Andrije Hebranga svela se na 'nepripremljenost', iako nikome nije jasno koliko je pripreme potrebno da bi se znalo koje je godine počeo I. Svjetski rat, ili tko je premijer susjedne Srbije. Zanimljivo je uz to primijetiti kako upravo Hebrang uvijek barata svima nepoznatim detaljima i dobro zna tko je u kojoj milijunskoj aferi nevin.

No, s HTV-a su najavili da će pomno istražiti je li bilo 'smišljenog scenarija', kako tvrdi Hebrangov stožer.

Iz suparničkog stožera Nadana Vidoševića optužbe su odbacili pojasnivši da je njihov kandidat odgovore 'jednostavno znao', te dodavši kako se radi o pitanjima na koje bi svaki političar trebao znati odgovore.

12.10.2009. 20:32:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh