« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
HDZ PROTESTIRA

HTV besplatno reklamira Milanovića i SDP

HDZ neozbiljnim i nedopustivim ocjenjuje da se Milanoviću ustupa prostor kako bi kritizirao Vladine gospodarske mjere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

HDZ

,

HTV

,

Zoran Milanović

HDZ je danas prosvjedovao zbog načina na koji je HTV sinoć u središnjem Dnevniku ugostio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, ocijenivši da je javni televizijski prostor iskorišten kako bi se SDP besplatno reklamirao, a zbog čega traže očitovanje Programskog vijeća HRT-a.

"Hrvatska demokratska zajednica najoštrije prosvjeduje protiv načina na koji Hrvatska televizija koristi javni televizijski prostor kako bi besplatno 'reklamirala' Socijaldemokratsku partiju Hrvatske", stoji u priopćenju.

HDZ-u smeta što je Milanović jučer u središnjem Dnevniku HTV-a hrvatskoj javnosti "dijelio lekcije o tome kako bi trebala raditi Vlada, kako se treba ponašati unutar djelovanja političke stranke i to punih 10-ak minuta, sve uz pozadinu s logotipom SDP-a."

Vladajući neozbiljnim i nedopustivim ocjenjuju da se, kako kažu, medijski prostor Milanoviću ustupa kako bi kritizirao Vladine gospodarske mjere koje još nisu ni predstavljene, "i to u trenutku kada Vlada čini goleme napore i predlaže konkretne mjere kako bi se osnažilo hrvatsko gospodarstvo".

"Držimo nedopustivim da se medijski prostor ustupa kako bi se prozivalo drugu političku stranku i dovodilo u pitanje odluke koje se u njoj donose. U demokratskom društvu nezamisliv je takav način promidžbe jedne političke stranke i zato prosvjedujemo zbog takvog načina kreiranja programa HTV-a", zaključuju u HDZ-u te od Programskog vijeća HRT-a traže očitovanje o spomenutom događaju. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 11:03:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh