« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
INDUSTRIJA

HTC prodao proizvodni pogon u Šangaju

Kako bi ublažili gubitke i unijeli malo svježeg kapitala prodali su tvornicu mobilnih telefona u Šangaju, izgrađenu 2009 godine sa 114 000 četvornih metara

HTC usporava...
HTC usporava... (HTC)
Više o

HTC

,

tvornica mobitela

HTC svoje loše poslovanje odavno ne može skrivati. Financijski izvještaji i pad vrijednosti dionica nekoliko uzastopnih kvartala pokazuju da ne posluje dobro. Kako bi ublažili gubitke i unijeli malo svježeg kapitala prodali su tvornicu mobilnih telefona u Šangaju, izgrađenu 2009 godine sa 114 000 četvornih metara.

Tvornica je prodana za oko 85 milijuna eura, nekoj kineskoj tvrtki osnovanoj 2014. godine. Podatak koja je tvrtka u igri nije dostupno javnosti.

No, to ne znači da HTC odustaje od mobilnog poslovanja kao primarne djelatnost kompanije. Ali, obzirom na porazne prodajne rezultate u segmentu pametnih telefona, HTC vidi svoj opstanak u VR uređajima.

Ali, realno gledajući nisu dominantan u tom segmentu. Zašto? Konkurencija potrošačima nudi više. Na primjer, Sony VR rješenje iako skuplje, ali podržano je od strane PS konzole. Isto tako Samsung nudi na dar kupcima top modela mobitela besplatnu VR tehnologiju u cilju testiranja i ujedno promicanja.  

21.03.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh