« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina
NOVOSTI

HTC odlazi s kineskog tržišta

Nekada smo sa divljenjem gledali u HTC One modele kao i u HTC U modele sa raznim brojčanim oznakama... no to je prošlost

HTC - nekad predvodnik, a danas...
HTC - nekad predvodnik, a danas... (Arhiva)
Više o

HTC

Tajvanski HTC nekad je imao pametne telefone za poželjeti, no već se duže vrijeme nalazi u problemima. Naime, konkurentske tvrtke profitirale su padom prodaje HTC pametnih telefona te se već neko vrijeme govori kako će HTC odustati od proizvodnje i plasmana pametnih telefona.

Upravo su oni ono po čemu je HTC poznat, jer tajvanski proizvođač jednostavno nema druge izvore prihoda osim pametnih telefona. Nekada smo sa divljenjem gledali u HTC One modele kao i u HTC U modele sa raznim brojčanim oznakama ali čini se kako tome više neće biti tako. Naime nedavno je tvrtka objavila koji će HTC pametni telefoni dobiti nadogradnju na aktualni Android 9.0 Pie a to su svi HTC U modeli.

Nakon toga HTC je najavio kako će se povući s kineskog tržišta, a uzrok tome jest prodoran dolazak na tržište i prodajni rezultati konkurentskih brandova poput ZTE, Xiaomi, Huawei te ostalih kineskih proizvođača.

Ne bi ovo bio prvi put kako se HTC povlači iz nekog tržišta, u srpnju prošle godine povukao se sa indijskog isto tako s razlogom bolje prodaje te plasmana konkurentskih modela. Sada nam samo preostaje vidjeti koji će koraci biti idući te hoće li se u dogledno vrijeme HTC povući i sa ostalih tržišta te samim time i potpuno ugasiti svoje poslovanje pametnim telefonima, nekada željom svih zaljubljenika u mobilnu tehnologiju.  

Piše: Nino Krstačić
12.05.2019. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh