« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
HSS

HSS traži dva ministarstva i mjesto potpredsjednika

Friščić od Sanadera traži ministarstva poljoprivrede i pravosuđa

NAKON Sanaderovih ponuda vrh HSS-a postavio se odlučnije
NAKON Sanaderovih ponuda vrh HSS-a postavio se odlučnije (FAH)

HRVATSKA seljačka stranka inzistira da u Vladi ima potpredsjednika i da vodi dva ministarstva, od kojih je jedno Ministarstvo poljoprivrede, izjavio je sinoć nakon četverosatne sjednice Predsjedništva HSS-a predsjednik te stranke Josip Friščić. Iako Friščić nije želio precizirati koje drugo ministarsko mjesto traže, neslužbeno se doznaje da je to mjesto ministra pravosuđa. Friščić ni jučer nije želio otkriti hoće li on sjediti u Vladi kao potpredsjednik.

Adlešič i Pupovac još upitni
Đurđa Adlešič spremna je preuzeti mjesto potpredsjednice Vlade za unutarnju politiku jedino ako to mjesto ipak na kraju ne preuzme HSS, odnosno Josip Friščić. Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac ni jučer nakon sastanka sa Sanaderom nije želio potvrditi hoće li prihvatiti mjesto potpredsjednika Vlade. Tvrdi da pregovori još traju. 

Friščić više nije župan

Međutim, jučer je Friščić podnio ostavku na mjesto koprivničko-križevačkog župana jer je ta dužnost zakonski nespojiva s mjestom saborskog zastupnika. Nakon sastanka čelnika HSS-a s mandatarom Ivom Sanaderom nitko od sudionika nije želio otkriti detalje oko kadrovskih križaljki. Neslužbeno se doznaje da je Sanader ponudio HSSu podjelu Ministarstva poljoprivrede, pri čemu bi HDZ-ovu ministru Petru Čobankoviću ostali najvažniji dijelovi toga resora. I Sanader i Friščić naglasili su da se pregovori nastavljaju i da bi danas prijepodne mogli obaviti završni krug pregovora.

Stranke danas do podneva moraju u Sabor predati imena zamjenika onih izabranih zastupnika koji će obnašati dužnosti u Vladi. Sanader je ujedno potvrdio da u Vladi računa na Šukera, Matulović-Dropulić, Biškupića, Kalmetu i Polančeca. Dodao je da su neutemeljena nagađanja o povlačenju ministra Dragana Primorca. 

Piše: MEX
10.01.2008. 23:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh