« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DANIJEL SRB:

HSP traži očuvanje temelja hrvatske državnosti

Hrvatska treba imati povjerenja u svoje građane i njihovu sposobnost prosudbe što je ključni interes Hrvatske, istaknuo je Srb aludirajući na ustavne promjene

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

HSP

,

ustavne promjene

,

Danijel Srb

Predsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je danas u Osijeku kako će ta stranka, u procesu ustavnih promjena, inzistirati na očuvanju temeljnih stupova državnosti, ugrađenih u Ustav još 1990. godine, koji su bili, istaknuo je, brana olakom pristupanju Hrvatske u neke integracijske procese.

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako se HSP zauzima za zadržavanje članka 141. Ustava, koji propisuje raspisivanje referenduma u slučaju udruživanja u nadnacionalne integracijske procese s drugim državama na kojemu takvu odluku treba poduprijeti više od 50 posto upisanih birača.

Ocijenio je kako "Hrvatska treba imati povjerenja u svoje građane i njihovu sposobnost prosudbe što je ključni interes Hrvatske".

Ustvrdivši kako su se oko HSP-a, zbog uočavanja problema u stabilnosti hrvatske državotvorne poltike "počele okupljati političke snage, kojima je domoljublje program", Srb je najavio "osnaživanje politike HSP-a imenima, koja su iznimno poznata u hrvatskom političkom prostoru", o čemu će, kazao je, javnost biti uskoro obaviještena.

Nije udovoljio zamolbi novinara da navede barem jedno kako najava ne bi ostala na nagađanjima, a na novinarski upit o kojem se broju osoba radi, odgovorio je kako "nije u pitanju samo broj ljudi, već i različite političke opcije, koje žive na hrvatskom političkom prostoru, ali čija je domoljubna orijentacija neupitna". (hina/metro-portal)

22.03.2010. 12:40:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh