« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DANIJEL SRB

HSP ne podržava Josipovića u njegovom odnosu prema Domovinskom ratu i BiH

Predsjednik HSP-a pozvao je Vladu i predsjednika da definiraju i vode zajedničku i jedinstvenu vanjsku politiku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

HSP

,

politika

,

Ivo Josipović

,

Danijel Srb

Srb je rekao, "ne smijemo dozvoliti da predsjednik države ide jednim smjerom suradnje s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, dok Vlada nema svoj smjer niti strategiju".

"Imamo predsjednika države koji se radije sastaje s predsjednikom Srbije Tadićem nego da ode na pogreb poljskom predsjedniku Kaczynskom, koji je bio prijatelj Hrvatske i koji je izuzetno puno pomagao ulazak Hrvatske u Europsku uniju", rekao je Srb.

Kazao je da HSP ne prihvaća i ne podržava Josipovića u njegovom odnosu prema Domovinskom ratu i Bosni i Hercegovini. Zauzeo se protiv "samooptuživanja Hrvatske i relativiziranja krivnje za rat u Bosni i Hercegovini i obrambeni Domovinski rat u Hrvatskoj".

"HSP u tim nastojanjima vidi opasnost za Hrvatsku, ne smijemo biti naivni i misliti da je sve gotovo, jer postoje snage koje žele da vrate sve ono što su izgubile u Domovinskom ratu, koje čekaju nove povijesne okolnosti da nadoknade ono što su izgubile", rekao je.

Zaključio je "da je od nedavnih susreta s predsjednikom Josipovićem najviše profitirao predsjednik Srbije Tadić, jer je Josipovićevim isprikama za ratne događaje u BiH, smanjivana odgovornost Srbije za agresiju na BiH, ali i na Hrvatsku".

Srb je prozvao i hrvatsku Vladu "zbog toga što Hrvatska nema svoj smjer, niti strategiju u vanjskoj politici", ocijenivši "da je jedina vanjska orijentacija Vlade ulazak Hrvatske u Europsku uniju", ustvrdivši "da se u Hrvatskoj neće živjeti bolje samim ulaskom u EU, ako prije toga sami ne učinimo da nam bude bolje, a ne može nam biti bolje jer Vlada nema hrabrosti, odlučnosti, strategije, niti vizije".

Na izbornom zboru sisačko-moslavačkog županijskog HSP-a za predsjednika je ponovno jednoglasno izabran Željko Kardaš iz Siska, dosadašnji predsjednik županijskog HSP-a i predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije. (hina/metro-portal)

01.05.2010. 18:19:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh