« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
liberali

HSLS traži zamrzavanje zametaka po načelu prigovora savjesti

POGLEDAJTE VIDEO - Na sjednici Predsjedništva HSLS-a raspravljalo se o Polančecu, umjetnoj oplodnji i političkim aferama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX, Infopunkt)
Više o

Đurđa Adlešič

,

HSLS

,

Damir Polančec

,

Podravka

,

Ivan Čehok

,

umjetna oplodnja

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič izjavila je da njezina stranka trenutno nema namjeru tražiti smjenu potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, budući da se afera u Podravci još istražuje i nadležne institucije ga ne terete.

Upitana bi li njezina stranka, da se danas glasuje u Saboru, bila za Polančecovu smjenu, odgovorila je da nikada ne odgovara na "ki bi da bi pitanja", te istaknula da će do saborske rasprave o oporbenom zahtjevu za Polančecovom smjenom sigurno raspolagati s više informacija na temelju kojih će HSLS i temeljiti svoj stav.

"Svaka afera šteti politici, ali puno više šteti ako se ne raščisti do kraja", poručila je čelnica HSLS-a.

Upitana hoće li, kako pišu mediji, od premijerke tražiti da odgovornost za aferu snosi i predsjednik HSS-a Friščić, odgovorila je kako HSLS nije dvoličan da traži nečiju odgovornost, već da je stava kako svatko tko je odgovoran treba i odgovarati.

Da svi odgovorni za aferu u Podravci trebaju odgovarati, pa i oni koju su za aferu znali, ali nisu na nju javno upozorili, ustvrdio je potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok.

HSLS-ovci su nužnom ocijenili promjenu obrasca po kojemu se o problemu političara u nadzornim odborima javnih i državnih poduzeća govori tek nakon što afere izađu u javnost.

Liberali su najavili i spremnost da će, ne napravi li to Vlada, odnosno resorni ministar Darko Milinović, izraditi svoj prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji, koji bi dopuštao zamrzavanje zametaka po načelu prigovora savjesti - svaka žena mogla bi sama odlučiti hoće li ići na zamrzavanje zametaka ili jajnih stanica.


27.10.2009. 13:23:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh