« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
HRABRO NAPRIJED

HSLS na izbore ide sam, koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir

Cilj nam je osnažiti liberalnu opciju u Hrvatskoj, jer se pokazalo da ni lijevi ni desni danas nisu u stanju izvesti Hrvatsku iz teške krize u kojoj se nalazi, kazao je Darinko Kosor

Darinko Kosor, HSLS
Darinko Kosor, HSLS (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

HSLS

,

izbori

,

Darinko Kosor

HSLS na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno, a nakon izbora ne dolazi u obzir koalicija s HDZ-om, kazao je predsjednik te stranke Darinko Kosor danas u Osijeku na konferenciji za novinare prije stranačkog programskog skupa. Kosor je naglasio kako će ta stranka do kraja godine održati programske skupove u svim izbornim jedinicama te da će biti spremna za izbore koji se trebaju što prije održati kako bi se prekinula agonija koja u Hrvatskoj predugo traje.

Izvijestio je da će HSLS 20. studenog održati u Zagrebu skup na kojem će sudjelovati 2400 delegata HSLS-a. "Cilj nam je osnažiti liberalnu opciju u Hrvatskoj, jer se pokazalo da ni lijevi ni desni danas nisu u stanju izvesti Hrvatsku iz teške krize u kojoj se nalazi", rekao je. Govoreći o prijedlogu proračuna, kazao je kako je više nego siguran da nema šanse da BDP sljedeće godine raste 1,5 posto kako tvrdi premijerka Kosor, već naprotiv da se može očekivati daljnji pad. "Nelogično je da ministar gospodarstva Đuro Popijač i predsjednica Vlade Jadranka Kosor imaju različite stavove o tom pitanju, a što sve skupa govori da sadašnja vlast ne može izvesti Hrvatsku iz krize", rekao je.

HSLS se zalaže za radikalno smanjenje rashoda, što se između ostalog odnosi i na preispitivanje poticaja u poljoprivredi koji su često zloupotrebljeni, ali i niza socijalnih davanja, pri čemu je važno razvijati gospodarstvo i tako otvarati nova radna mjesta. Predsjednik HSLS-a pozvao je sve građane da izađu na izbore, ali i da odlučnije reagiraju na teško stanje u Hrvatskoj, posebno vezano za korupciju, dodavši kako ne žele izazivati nerede, nego ukazati da je vrijeme da se odlučnije počnu rješavati nagomilani problemi. Jačanje liberalne opcije je važno, kazao je Kosor, jer u protivnom i sljedeći izbori će građanima nuditi samo dvije opcije, a "HSLS se sprema biti treća opcija na parlamentarnim izborima". (hina/metro-portal)

13.11.2010. 17:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh