« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
IVO JOSIPOVIĆ

Hrvatska je odgovorna prema međunarodnoj zajednici

Sudjelovanje na summitu UN-a o Milenijskim ciljevima razvoja prilika je da Hrvatska, predstavi svoje rezultate i unaprijedi bilateralne odnose s drugim državama

Ivo Josipović
Ivo Josipović (CROPIX)
Više o

Hrvatska

,

Ivo Josipović

,

Mamut

"Želim predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja je odgovorna prema međunarodnoj zajednici i prema zajedničkim preuzetim obavezama, pa tako i prema Milenijskim ciljevima razvoja", rekao je Josipović hrvatskim novinarima. Dodao je da će na sastanku govoriti o ispunjavanju MDG-u u našoj zemlji.

Istakao je da njegov boravak u New Yorku pruža mogućnost za brojne biletaralne odnose, unaprijeđenje odnosa s drugim zemljama i jačanje hrvatske pozicije u Ujedinjenim narodima.

Na pitanje o susretu s američkim predsjednikom Barackom Obamom, koji u četvrtak priređuje tradicionalni prijem za sve šefove delegacija na godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a, kazao je da će to biti protokolarni susret.

"Susret s američkim predsjednikom je protokolarne naravi. Sigurno ću se rukovati s Barackom Obamom, ali neće biti bilateralnog susreta", rekao je Josipović. "Iskoristiti ću prigodu da ga podsjetim da ima jedna lijepa zemlja Hrvatska, koja ima što ponuditi svijetu pa i SAD-u, što on sigurno već zna", dodao je.

Odgovorio je i na traženje da komentira izjavu premijerke Kosor koja je u emisiji Hrvatskog radija "kako Vlada vlada" kazala "da se nju proziva za susret s Polančecom, a predsjednik Josipović se sastao s osobom koja je pravomoćno osuđena da je potkradala državni proračun".

"Volio bi da specificira, zaista ne znam o kome je riječ. Volio bih znati na koga je mislila, možda mi je nešto promaklo, ali o kome god da je riječ mogu reći da se s optuženicima ne komunicira, posebno netko tko je na tako visokoj dužnosti iz razloga da se ne stvori dojam utjecaja na prasvosuđe i ja eto.., vjerujem da će ona ubuduće biti malo opreznija", rekao je predsjednik. (hina/metro-portal)

20.09.2010. 22:19:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh