« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
CASUAL VACANCY

Hrvatsko izdanje nove knjige J. K. Rowling izlazi krajem godine

Roman dug četiristotinjak stranica, obojen je crnim humorom i prepun je iznenađujućih prevrata, a opisuje događaje u izmišljenom gradiću Pagford

Prvi roman za odrasle poznate autorice
Prvi roman za odrasle poznate autorice (Arhiva)
Više o

J. K. Rowling

,

The Casual Vacancy

,

hrvatsko izdanje

Nakon planetarnog uspjeha sedam romana o čarobnjaku Harry Potteru prevedenih na 74 jezika i prodanih u više od 450 milijuna primjeraka, te filmske adaptacije, bilo je samo pitanje vremena kada će J. K. Rowling napisati prvi roman za odrasle.

Ovih dana predstavljena je naslovnica najiščekivanije britanske knjige godine ''Casual Vacancy'' koja izlazi 27. rujna 2012. istodobno u Americi, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Naslovnicu vrlo jednostavnog i pomalo retro izgleda, na čijem je dizajnu sudjelovala i sama autorica, dizajnirali su Mario J. Pulice i Joel Holland.

Hrvatsko izdanje očekuje se krajem ove godine u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.

"Moja sljedeća knjiga će biti vrlo različita od Harry Pottera, iako sam uživala u svakom koraku njegova stvaranja. Drago mi je što ću ''Casual Vacancy'' povjeriti hrvatskom izdavaču Mozaiku knjiga, čiji me pristup novoj fazi moje književnoj karijere impresionirao.'' rekla je J.K.Rowwling

Roman dug četiristotinjak stranica, obojen je crnim humorom i prepun je iznenađujućih prevrata, a opisuje događaje u izmišljenom gradiću Pagford, gdje iznenadna smrt gradskog vijećnika Barryja Fairbrothera donosi razdor u naizgled idiličnu zajednicu.

16.07.2012. 12:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh