« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KLADIONICE

Hrvatski srednjoškolci ludi za igrama na sreću

83 posto srednjoškolaca barem je jednom u životu igralo neku igru na sreću, a među onima koji se kockaju 12 posto ih već ima ozbiljne tegobe zbog kockanja

Više o

kladionice

,

kockanje

,

kockanje u adolescenciji

,

igre na sreću

Više od 80 posto učenika srednjih škola igralo je barem jednom u životu neku igru na sreću, a 12 posto onih koji to redovito rade osjeća i ozbiljne poteškoće zbog toga, javlja Hina.

To je pokazalo istraživanje "Navike i obilježja kockanja adolescenata u urbanim sredinama u Hrvatskoj", a podatci su prikupljeni na slučajnom uzorku od 1952 srednjoškolca iz Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka, od prvoga do završnog razreda gimnazijskoga, četverogodišnjeg strukovnog i trogodišnjeg strukovnog srednjoškolskog programa.

Adolescenti, u kojih su se već razvile ozbiljne teškoće zbog kockanja češće se i strastvenije kockaju i više se druže s vršnjacima koji također kockaju. Osim toga pokazuju i neke druge oblike rizičnog i delinkventnog ponašanja, pri čemu najviše agresivno ponašanje i sklonost imovinskim prijestupima.

Srednjoškolci obuhvaćeni istraživanjem najčešće se (jednom na tjedan ili češće) klade u športskim kladionicama (19 posto), a 22,8 posto kladi se i na internetu, ali bez novčanog uloga. Na trećem i četvrtom mjestu po učestalosti su igre na automatima u kojima sudjeluje 6,2 posto ispitanika, te virtualne utrke (6,1 posto), dok je biljar/fliper za novac na petom mjestu (5,1 posto).

10.11.2011. 15:44:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh