« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
CEOI 2011

Hrvatski srednjoškolci briljirali na informatičkoj olimpijadi

U službenom dijelu natjecanja nastupilo je svih sedam članica CEOI-a: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska (koju su predstavljale dvije ekipe), Rumunjska i Slovačka

Mladi hrvatski informatičari
Mladi hrvatski informatičari (Shutterstock)
Više o

informatičari

,

informatička olimpijada

Hrvatski mladi informatičari osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na 18. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi (CEOI 2011) koja je od 7. do 12. srpnja održana u poljskom gradu Gdinji, priopćio je danas Hrvatski savez informatičara, a prenosi Hina.

Hrvatsku su na tom, jednom od najpriznatijih regionalnih informatičkih natjecanja srednjoškolaca u svijetu, predstavljali Ivan Katanić iz Gimnazije Požega koji je osvojio zlatnu medalju, Matija Milišić iz zagrebačke XV. gimnazije koji je osvojio srebrnu medalju, te Gustav Matula iz zagrebačke XV. gimnazije i Ivica Kičić iz V. gimnazije iz Zagreba. Hrvatsku reprezentaciju vodili su Alen Spiegl i Krešimir Malnar.

U službenom dijelu natjecanja nastupilo je svih sedam članica CEOI-a: Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska (koju su predstavljale dvije ekipe), Rumunjska i Slovačka. Na natjecanju su kao gosti nastupile i ekipe Slovenije te Švicarske.

Za vrijeme natjecanja odvijalo se i online natejcanje u kojemu su mogli sudjelovati zaninteresirani učenici iz cijeloga svijeta i rješavati iste zadatke kao i natjecatelji u Gdinji.

Hrvatski nastup na 18. CEOI-u organizirao je Hrvatski savez informatičara pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te uz pokroviteljstvo Hrvatskog informatičkog zbora.

12.07.2011. 19:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh