« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
OPERACIJA SE NASTAVLJA

Hrvatski radnici uspješno evakuirani iz Libije

Radnici hrvatske tvrtke Viadukta na radu u Libiji evakuirani su bugarskim zrakoplovom i lete prema Sofiji, gdje će ih dočekati djelatnici hrvatskog veleposlanstva

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Viadukt

,

Crosco

,

evakuacija radnika

"Sedamdeset i osam radnika Viadukta leti iz Libije bugarskim zrakoplovom u Sofiju gdje će ih dočekati djelatnici hrvatskog veleposlanstva i pomoći im u transferu prema Hrvatskoj", rečeno je u MVPEI-u. Najveći dio tih radnika hrvatski su državljani, prenosi Hina. 

Očekuje se također da će se radnici Montmontaže, njih dvadesetak, ukrcati na turski brod koji se nalazi pred upolovljavanjem u Bengazi. Još četrdesetak hrvatskih radnika nalazi se u zračnoj luci u Tripoliju i trebali bi tijekom dana ili redovnim linijima ili uz pomoć Austrije tijekom biti prebačeni na sigurno.

Prema MVPEI-ju, za ostale radnike, posebno one CROSCO-a koji se nalaze na jugu Libije, čeka se dopuštenje libijskih vlasti za smještaj na sigurno. Na njihovom transportu, uz MVPEI, rade i CROSCO, talijanska tvrtka ENI te libijski partneri.

Hrvatsko ministarstvo pokušava organizirati i evakuciju pojedinačnih radnika iz Libije, te u tome surađuje i s drugim zemljama, posebice Turskom, koja u Libiji ima poseban tretman. Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ističe vrlo dobru suradnju s hrvatskim tvrtkama koje radi u Libiji u vrlo složenoj situaciji evakuacije hrvatskih državljana iz Libije

23.02.2011. 10:39:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh