« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
književnost bez granica

Hrvatski pisci družili se sa srpskima u Beogradu

Između književnika dvaju zemalja već dugi niz godina postoji vrlo dobra suradnja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hrvatsko društvo pisaca

,

HDP

,

Srpsko književno društvo

,

SKD

,

Velimir Visković

,

Ljiljana Šop

Članovi Hrvatskog društva pisaca (HDP) u petak su, u sklopu ovogodišnje razmjene i međunarodne suradnje, gostovali u Srpskom književnom društvu (SKD) u Beogradu gdje su predstavili svoja nova djela.

Govoreći o aktivnostima HDP-a, njegov predsjednik Velimir Visković istaknuo je kako je to društvo angažirano na organiziranju brojnih književnih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu te da okuplja okuplja oko dvjesto članova.

Osvrnuvši se na lokaciju gdje je sjedište SKD-a u Beogradu, Visković je podsjetio kako je tijekom osamdesetih godina prošloga stoljeća to bilo mjesto gdje se okupljala misleća elita Jugoslavije, dodavši kako se uvijek rado vraća na to mjesto.

Predsjednica SKD-a Ljiljana Šop kazala je kako se svi kontakti sa kolegama iz Hrvatske realiziraju isključivo na temelju inicijativa članstva, te da su pisci iz Hrvatske i Srbije našli put ka uzajamnoj suradnji.

Na skupu je konstatirano kako između dviju književnih udruga postoje veoma dobri odnosi praćeni kontinuiranom suradnjom te redovitim kontaktima. (hina/metro-portal)

17.10.2009. 10:04:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh