« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ZATVOR KULA

Hrvatski istražitelji u petak ponovno saslušavaju Paravinju

Paravinja je i dalje u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu gdje čeka zakazivanje glavne rasprave po optužbi za pokušaj silovanja koja je protiv njega podignuta na Osnovnom sudu na Sokocu

Dragan Paravinja
Dragan Paravinja (Facebook)
Više o

saslušanje

,

Antonia Bilić

,

Dragan Paravinja

Policijski istražitelji iz Hrvatske ponovo će u petak saslušati Dragana Paravinju kojega se sumnjiči da je ubio malodobnu Antoniju Bilić iz Drniša, potvrđeno je u četvrtak Hini u Ministarstvu pravosuđa BiH.

"Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak odobrio je zahtjev za ponovno saslušanje Dragana Paravinje kojega je podnijela hrvatska policija", kazala je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa BiH Marina Bakić.

Ona je dodala kako je hrvatska strana zahtjev za još jednim saslušanjem Paravinje obrazložila potrebom "dodatnih istražnih radnji".

Paravinja je i dalje u zatvoru "Kula" u Istočnom Sarajevu gdje čeka zakazivanje glavne rasprave po optužbi za pokušaj silovanja koja je protiv njega podignuta na Osnovnom sudu na Sokocu. Bakić je također kazala kako zahtjev za izručenje Paravinje, kojega je uputila Hrvatska, još nije stigao u Sarajevo. Kada se to dogodi taj će zahtjev biti proslijeđen Sudu BiH koji, prema zakonu, mora provjeriti jesu li ispunjeni svi propisani uvjeti za izručenje.

"Odluku o izručenju nakon toga će donijeti ministar pravosuđa", podsjetila je Bakić na zakonom propisani postupak.

Uputi li pak i Srbija Bosni i Hercegovini zahtjev za Paravinjino izručenje, kako je to već najavila srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović, odluka o tome kome će on biti izručen biti će donesena na temelju precizno utvrđenih kriterija, pri čemu je među najvažnijima onaj o težini počinjenih kaznenih djela zbog kojih se traži izručenje.

Paravinja je u Srbiji osuđen zbog silovanja a Hrvatska ga traži zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić.

30.06.2011. 16:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh