« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
GRAND PRIX

Hrvatski inovatori postigli velik uspjeh na Euroinventu

Rad Infraredesign dobio je veliku nagradu na izložbi za najbolju inovaciju i zlatno odličje

(Euroinvent)
Više o

inovatori

,

Ladislav Prežigalo

,

Ivana Žiljak

,

Tajana Koren

,

Kino klub

,

hesperidin

,

Paul Fox

,

Jonah Dan

,

Reggae.hr

,

hrvaska

,

Urban & 4

,

Hello

,

neradni dan

,

Yann Tiersen

,

Dust Lane

,

uzorak krvi

,

rođeni 23. studenoga

,

Teri Hatcher

,

prijateljstva

Hrvatsko izaslanstvo osvojilo je Grand Prix za najbolji ukupni nastup na Euroinventu, izložbi inovacija i novih tehnologija u rumunjskom Iasiju, izvijestio je danas Hrvatski savez inovatora.

Na izložbi, koja se održala od 7. do 9. svibnja, dodijeljeno je 140 nagrada, a u međunarodnoj konkurenciji skoro 300 izložaka, jedanaest hrvatskih inovatora osvojilo je 18 vrijednih priznanja.

Rad "Infraredesign" Vilka Žiljka, Klaudija Papa, Jane Žiljak Vujić, Ivane Žiljak i Tajane Koren, dobio je veliku nagradu za najbolju inovaciju i zlatno odličje.

Dobitnici još četiriju zlata su Marijan Biljan za nosač vješalica za konfekciju s brojačem, Mirjana Brlečić za serum za oko očiju s biljnim matičnim stanicama švicarske zelene jabuke, Rosa Ferinčević za pastu za zube 3u1 i Dominik Lukanović za geodetski etui.

Srebrnim odličjima nagrađeni su Dijana Pečkaj-Vuklović za "Busy-Basket" i Jovica Nikšić za vinsko računalo. Mladi inovatori osvojili su brončane nagrade - Antonija Bičanić za čistač vilice motorkotača i Kristijan Blakšić za magnetni amortizer.

Diplome su primili Ivo Popović, za nastavak za pretakanje tekućina, i Marko Kravar, za pomoćnu opremu za nautičare.

Voditelj hrvatskog izaslanstva, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo, predsjednica i tajnik Hrvatskog saveza inovatora Ljiljana Pedišić i Neven Marković nagrađeni su posebnim odličjima i znanstvenim redom Leonarda DaVincia.

U kontaktima s ostalim inozemnim izaslanstvima predstavljen je ovogodišnji, 35. hrvatski salon inovacija, koji će se održati u listopadu u Osijeku.

Euroinvent je europska izložba stvaralaštva i inovacija koja okuplja inovatore, znanstvenike-istraživače, studente i učenike inovatore iz Rumunjske i okolnih europskih država.(hina/metro-portal)

10.05.2010. 13:45:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh