« Film
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
dvostruko slavlje

Hrvatski igrani film "Crnci" nagrađen na filmskom festivalu

Film koji je u Puli osvojio tri Zlatne Arene, zapaženo prolazi i na međunarodnim festivalima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Kinorama)
Više o

Zlatna Arena

,

crnci

,

Kinorama

,

filmski festival

,

Goran Dević

,

Zvonimir Jurić

Na filmskom festivalu u Cottbusu hrvatski igrani film redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića "Crnci" nagrađen je s dvije nagrade - nagradom kritike FIPRESCI i nagradom za režiju, izvijestila je jutros filmska produkcijska kuća Kinorama.

Osim što je film osvojio te važne nagrade, glumac Nikša Butijer bio je nominiran kao jedan od najbolja tri glumca iz svih filmova natjecateljskog programa. Nagradu je preuzeo Zvonimir Jurić koji je zajedno s Nikšom Butijerom predstavio film festivalskoj publici u njemačkom gradu Cottbusu.

"Crnci" su festivalski put započeli ovog ljeta u Puli, osvojivši tri Zlatne Arene, a nakon Pule film je započeo međunarodni festivalski put i do sada je prikazan u natjecateljskim programima šest europskih festivala. Hrvatska će publika "Crnce", u produkciji Kinorame i distribuciji Continental filma, moći pogledati početkom sljedeće godine.

Scenarij filma potpisali su redatelji, a glavne uloge u filmu tumače Ivo Gregurević, Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Franjo Dijak i Rakan Rushaidat. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 10:24:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh