« Film
objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan
SFF

Hrvatski filmaši u programu Talents Sarajevo

U programu Talents Sarajevo koji se održava u sklopu 27. Sarajevo Film Festivala, od 13. do 20. kolovoza, sudjeluje i troje hrvatskih filmaša, glumac Josip Ledina, producent Benjamin Noah Maričak i montažerka Klara Šovagović

Sarajevo Film Festival
Sarajevo Film Festival (Arhiva)
Više o

Sarajevo Film Festival

,

SFF

,

Talents Sarajevo

Ove godine u program je uvršteno 56 mladih i perspektivnih redatelja, producenata, scenarista, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara iz zemalja Jugoistočne Europe i Južnog Kavkaza, objavio je Hrvatski audiovizualni centar.

Izabrani su selekcijom iz 14 od 19 zemalja obuhvaćenih pozivom: Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Cipra, Mađarske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske.

Talents Sarajevo, čije ovogodišnje izdanje nosi naslov "Brave", nudi sudionicima širok izbor masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija tijekom cijelog Sarajevo Film Festivala, najavljeno je.

Osim što mladim filmašima omogućuje obrazovne sadržaje i mogućnost umrežavanja i suradnje, program ih upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, aktualnim trendovima i pitanjima u filmskoj industriji.

Pod vodstvom međunarodnih stručnjaka sudionici će pratiti osam modula, Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talents Press.

Program je pokrenut 2006. u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i inicijativom Berlinale Talents, a s vremenom se afirmirao kao glavno regionalno sjecište za filmske profesionalce u nastajanju. 

Član je mreže Talents International koja uključuje slične inicijative u Tokiju, Bejrutu, Guadalajari, Durbanu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, kao i središnjicu Berlinale Talents. 

U konkurenciji ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala prikazuju se hrvatski filmovi "Murina" Antonete Alamat Kusijanović, "Bosanski Brodvej" Jasmine Beširević, "Horizont" Tanje Deman, "Tvornice radnicima" Srđana Kovačevića, "Sve što dolazi" Mate Ugrine, "Kazneni udarac" Roka Bičeka i "Čekaj me" Damira Markovine.

02.08.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh