« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
WTF?!

Hrvatski dug približava se cifri od 50 milijardi eura

Bivša Juga je cijela, u trenutku raspada, imala vanjski dug od 20-ak milijardi dolara, od kojih je na Hrvatsku otpalo niti tri ...

Nesposobne vlade dovele su nas ... do jedno sedmog kruga pakla
Nesposobne vlade dovele su nas ... do jedno sedmog kruga pakla (hrvatskidug.com)
Više o

hrvatski inozemni dug

,

visina vanjskog duga

,

iznos

Hrvatski inozemni dug približava se nevjerojatnoj cifri od 50 milijardi eura ili 60 milijardi dolara, što znači da se od osamostaljenja povećao čak 20 puta?! Prosječan je Hrvat izašao iz bivše države s dugom od 925 dolara prema inozemnim kreditorima, dok je trenutno dužan gotovo 14 tisuća dolara!

Ove porazne podatke i pokazatelje apsolutne i potpune nesposobnosti svih hrvatskih vlada sumirali su nepoznati veseljaci na stranici hrvatskidug.com gdje su postavili brojač koji se opasno približava navedenoj užasnoj brojci. 

Primjerice, nakon rata i svih užasa koji su nam se dogodili, vanjski je dug na kraju 2000. godine iznosio ... 7.8 milijardi eura. Koalicijska vlada predvođena Račanom ostavila je Sanaderu dug od 20 milijardi eura. Devet godina kasnije, on je dva i pol puta veći ...

Kako kažu skriveni likovi:

Ova stranica nije u vezi s bilo kakvom institucijom i ne predstavlja službeni iznos hrvatskog javnog duga. Iznos koji se pojavljuje na brojaču je približan, a tempo rasta ne može se smatrati preciznim. Porast ili smanjenje hrvatskog inozemnog duga ne odvija se linearno, tako da brojač ima samo ilustrativni karakter. Prikupljamo podatke i procjene da bismo mogli što bolje uskladiti brojač sa stvarnim stanjem, ali ovo usklađenje nikada ne može biti posve točno. Dobrodošla je svaka sugestija i suradnja putem gornje e-mail adrese. Impressum slijedi uskoro.

Jedva čekamo impressum ...

15.01.2013. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh