« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
DVA ZLATA

Hrvatski atletičari izvrsni na Zimskom kupu u Crnoj Gori

Perković je disk bacila 67,19 metara, što je njezin najbolji rezultat ove sezone, dok je Marin Premeru kuglu bacio 19,49 metar

Fotografija vijesti
Više o

atletika

,

Sandra Perković

,

bacanje diska

,

bacanje kugle

,

Marin Premeru

Hrvatski su atletičari drugog dana natjecanja na Europskom zimskom bacačkom kupu u crnogorskom Baru osvojili dvije zlatne medalje, prenosi Hina.

Perković je disk bacila 67,19 metara, što je njezin najbolji rezultat ove sezone, te samo 77 centimetara slabiji rezultat od njezinog osobnog rekorda kojega je psotavila u lipnju prošle godine. Prije dva tjedna je u Splitu Perković je bacila disk do 66,85m.

Drugo mjesto zauzela je Portugalka Irina Rodrigues sa 54,83m, a treće Ukrajinka Julija Kurilo sa 52,03.

U konkurenciji seniorki najbolja je bila Njemica Nadine Mueller s hicem od 68.89m čime je psotavila novi najbolji rezultat sezone. Dosada je najbolji rezultat u svijetu držala Perković koja je prije 15 dana u Splitu bacila disk do 66,85m.

"Jako sam zadovoljna s plasmanom i sa rezultatom, bacila sam svoj najbolji rezultat ove sezone, u dobroj sam formi i nastavljam s pripremama za Olimpijske igre. Čestitam Njemici Mueller koja je bacila najbolji rezultat u svijetu. Veselim se idućem natjecanju na kojem ćemo se susresti i odmjeriti snage", rekla je Perković.

Marin Premeru je kuglu bacio 19,49m, drugo je mjesto zauzeo Ukrajinac Dmitro Savjacki sa 18,76m, a treće Rus Maksim Afonin sa 18,73m.

"Prije svega zadovoljan sam plasmanom, nedostajala mi je još samo ova medalja da upotpunim kolekciju. Žao mi je što nisam ostvario bolji rezultat jer sam imao dva hica preko 20 metara s malim prijestupima, ali ovo je samo dokaz da sam spreman i da mogu očekivati još bolje rezultate u mjesecima koji dolaze", kazao je Premeru.

18.03.2012. 20:56:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh