« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PAVIĆ LEGENDA

Hrvatska u finalu EP u vaterpolu!

U napetoj utakmici Hrvatska je svladala Srbiju rezultatom 10:9

Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Više o

europsko prvenstvo

,

vaterpolo

U veličanstvenoj atmosferi na plivalištu Mladosti hrvatski su vaterpolisti pobijedili Srbiju 10:9 i plasirali se u finale Europskog prvenstva. Prvo ime utakmice definitivno je vratar Josip Pavić, koji je u ključnim trenucima pri kraju četvrtina redom skidao udarce srpskih vaterpolista, ostavljajući našu reprezentaciju u prednosti.

Dominantno osvajanje lopte na početku svake četvrtine na žalost u pravilu nije iskorišteno za povećanje prednosti, a realizacija igrača više također nije bila na visini (svega 3:6), dok su s druge strane Srbi postigli dvije trećine golova iz takvih situacija.

Zadnja četvrtina bila je i najnervoznija, jer u prva četiri napada niti jedna reprezentacija nije uspjela zabiti gol. U zadnju smo minutu ušli s golom prednosti, protivnik je izjednačio dvadesetak sekundi prije kraja, no u zadnjem napadu dosuđen je peterac za naše. Miho Bošković sigurno je izveo peterac i ponovno donio prednost.

Nakon time-outa srpskog trenera Udovičića u bazenu se pojavilo sedam srpskih igrača, i tek na reakciju naše klupe suci su prekinuli utakmicu i izbacili igrača viška. Niti ova finta nije pomogla, jer je unatoč vraćanju vremena na pet sekundi, zadnji udarac prema našem golu završio je u rukama fenomenalnog Pavića i počela je ludnica u vodi i na tribinama.

U finalu u subotu čekamo pobjednika drugog polufinala koje se igra između Mađarske i Italije.

09.09.2010. 18:59:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh