« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RATKO RUDIĆ:

Veća želja odlučit će o pobjedniku između Hrvatske i Srbije

Izbornik hrvatskih vaterpolista u polufinalnoj utakmici EP-a ne očekuje veća iznenađenja jer se dvije reprezentacije jako dobro poznaju

Ratko Rudić
Ratko Rudić (Ronald Goršić/Cropix)
Više o

Ratko Rudić

,

Josip Pavić

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

Wangari Maathai

Izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije Ratko Rudić danas je izjavio kako će u sutrašnjoj polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva između Hrvatske i Srbije odlučivati veća želja i motivacija igrača, a ne taktika trenera.

"U toj utakmici ne može biti nikakvog iznenađenja, jer su to dvije ekipe koje se dobro poznaju i koje su imale i zajedničke pripreme uoči ovog prvenstva. Uvjeren sam da će naša momčad nastaviti s dobrim igrama i da ćemo još jednom obradovati naše navijače", kazao je Rudić na konferenciji za novinare. Po njegovom mišljenju o pobjedniku će odlučivati detalji, ali prije svega želja momčadi za pobjedom.

"Srbija ima izuzetne pojedince, a protiv Crne Gore ih je i u obrani i u napadu držao sjajni Vanja Udovičić i na njega ćemo morati posebno pripaziti", kazao je Rudić.

Po mišljenju vratara naše reprezentacije Josipa Pavića, utakmica će biti izjednačena, a o pobjedniku će odlučivati gol, najviše dva.

"Imamo i mi svoje adute i siguran sam da nećemo razočarati ovu sjajnu publiku na koju smo svi posebno ponosni, jer do sada ni jedan zvižduk nisu uputili za vrijeme sviranja himni suparničke reprezentacije", kazao je vratar Pavić.

Jedan od najmlađih igrača u reprezentaciji Petar Muslim podsjetio je da smo se ove godine s reprezentacijom Srbije susreli četiri puta i da imamo samo jednu pobjedu.

"Uvjeren sam da ćemo u četvrtak popraviti taj skor, a najvažnije ja da uspijemo zaustaviti trolist Prlainović-Filipović-Udovičić, što neće biti nimalo jednostavno, ali uz pomoć publike vjerujem u našu pobjedu", rekao je Muslim.

Ratko Rudić u činjenici da su naši vaterpolisti imali četiri dana odmora, a da su Srbi jučer odigrali tešku utakmicu protiv Crne Gore, ne vidi nikakvu prednost ni za jednu momčad.

"Za mene je uvijek bolje ako se može osvojiti prvo mjesto u skupini i na taj način osigurati direktan plasman u poluzavršnicu. Momčad Srbije je sjajno pripremljena i euforija nakon pobjede nad Crnom Gorom će im sigurno pomoći da anuliraju umor", kazao je Rudić.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se se Mađarska i Italija, a njihova utakmica na programu je u 20.40 sati. (hina/metro-portal)

08.09.2010. 14:13:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh