« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
IZRUČENJE

Hrvatska spremna za Sanaderovo izručenje

Iako svi očekuju da bi se izručenje trebalo dogoditi vrlo brzo, nitko nije želio davati bilo kakve informacije o samom postupku

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

Tomislav Karamarko

Iako nije otkrio kada će Ivo Sanader biti prevezen iz Austrije u Hrvatsku, Karamarko je izjavio da su završile sve pripreme za njegovo izručenje, prenosi Hina.

Jedan od Sanaderovih zagrebačkih branitelja Goran Suić za Hinu je kazao kako ostaje pri prošlotjednoj izjavi da će Sanader biti izručen ovaj tjedan, no ni on nije želio govoriti o mogućem nadnevku.

Za sada je bez odgovora i pitanje na koji će način policija bivšeg premijera prevesti u Hrvatsku - zračnim ili cestovnim putem.

U austrijskom ministarstvu pravosuđa također ne žele ništa reći o postupku izručenja, uz objašnjenje da je to sad stvar hrvatske strane.

U hrvatskom ministarstvu pravosuđa napominju kako je izručenje sada tehničko pitanje za koje je zadužena policija i zagrebački Interpolov ured.

Sanader je u pritvoru u Salzburgu već sedam mjeseci. Iako se na početku protivio izručenju, tvrdeći da u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje, nedavno je promijenio stajalište i složio se s pojednostavljenim postupkom izručenja.

Nakon izručenja bivši premijer će biti prevezen u zatvor u Remetincu jer mu je sudac istrage na USKOK-ov zahtjev odredio jednomjesečni istražni zatvor. Nakon toga očekuje se da će Sanadera odvesti na ispitivanje u USKOK koji proteklih sedam mjeseci protiv njega vodi nekoliko antikorupcijskih istraga.

18.07.2011. 15:12:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh