« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RUSI IPAK BOLJI

Hrvatska ostala bez finala na EP u futsalu

Unatoč požrtvovnoj igri hrvatska reprezentacija je u polufinalnoj utakmici EP u futsalu izgubila od Rusa rezultatom 2:4

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

Hrvatska

,

polufinale

,

mali nogomet

,

futsal euro 2012.

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je u polufinalu Europskog prvenstva u zagrebačkoj Areni od Rusije sa 2:4 (0:3). Utakmicu je pratilo za futsal rekordnih 14.300 gledatelja. Oba pogotka za Hrvatsku postigao je Dario Marinović (27, 37), a strijelci za Rusiju bili su Prudnjikov (1), Cirilo (5), Abramov (16) i Pula (21), javlja Hina.

Za Hrvatsku je sve krenulo po lošem već u prvoj minuti, odnosno nakon samo 35 sekundi. Sergejev je dugom loptom proigrao Dmitrija Prudnjikova koji zabija za vodstvo Rusije. Bila je to vrlo loša reakcija naše obrane.

No, samo pola minute kasnije Hrvatska je mogla poravanati, Grcić dobro puca, a ruski vratar brazilskog podrijetla Gustavo odlično brani.

U 3. minuti još jedna šansa za "kockaste", Marinović si je driblingom stvorio prostor za udarac, ali lopta je završila pored gola.

I nakon te dvije prilike, ponovno "hladan tuš" za Hrvatsku. Fukin je dodao za Cirila, jednog od trojice Brazilaca u ruskoj reprezentaciji, koji se je u našem šestercu dobro zagradio i odličnim udarcem pogodio mrežu. Tako je već u 5. minuti bilo 2-0 za Rusiju.

Unatoč tome, Hrvatska se nije predavala, u razdoblju od 6. do 8. minute iz izglednih situacija pucali su Bajrušović, Grcić i Babić, ali Gustavo je uvijek na pravom mjestu. Novi gol za Rusiju ponovno je bio rezultat loše obrambene reakcije naše reprezentacije. Sergejev je snažno pucao sa centra, vratar Jukić je uspio obraniti, ali na odbijenu loptu natrčao je Abramov i u 16. minuti pogodio za 3-0. U zadnjih minutu i pol prvog poluvremena vratar Jukić još je dva puta spašavao našu mrežu. Drugo poluvrijeme jednako je loše počelo za nas kao i prvo, ovaj puta Rusija je zabila nakon 41 sekunde. Akciju brazilskog dvojca Cirilo - Pula, golom je okončao Pula. U 27. minuti Hrvatska napokon dolazi do pogotka. Marinović je lukavim udarcem kroz noge ruskog igrača iznenadio vratara Gustava koji je loše reagirao.

U 34. i 35. minuti dobro pucaju Jelovčić i Bajrušović, ali Gustavo uspijeva sačuvati mrežu. Pet minuta prije kraja Hrvatska ima nogometaša više na terenu, jer uvodi igrača-vratara. To se je isplatilo u 37. minuti, kada Marinović postiže svoj drugi pogodak. Bila je to kopija situacije iz 27. minute. U posljednje dvije minute hrvatski igrači su tri puta pogodili vratnicu. Prvo Grcić, a potom Marinović i Novak.

Hrvatska će u subotu u borbi za treće mjesto igrati sa poraženim iz dvoboja Španjolska - Italija.

09.02.2012. 21:13:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh