« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
D'ERRICOVA PORUKA

Hrvatska obećala pomoći Hrvatima u BiH, Sveta Stolica zadovoljna

U Mostaru se održava dvodnevno zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sveta Stolica

,

Mostar

,

alessandro d'errico

,

erotski mirisi

,

bergamot

,

30. prosinca

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini, nadbiskup Alessandro D'Errico, izrazio je u ponedjeljak u Mostaru, tijekom zajedničkog zasjedanja biskupskih konferencija Hrvatske i BiH, zadovoljstvo zbog toga što su vlasti Republike Hrvatske obećale Svetoj Stolici podupirati nastojanja Hrvata katolika u ostvarenju jednakopravne pozicije u BiH.

"Prošlih smo mjeseci s radošću zapazili da su - na tragu opetovanih istupa biskupa - vlasti Republike Hrvatske potvrdile Svetoj Stolici svoju podršku u korist hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini. Sveti Otac vjeruje da će se htjeti nastaviti na poduzetom putu", rekao je nuncij u poruci upućenoj na kraju mise u mostarskoj katedrali za vrijeme održavanja zajedničkog zasjedanja biskupa iz Hrvatske i BiH.

Papinski izaslanik je istaknuo želju Svete Stolice da se u BiH nađu "rješenja za najhitnije probleme, kako bi i u Bosni i Hercegovini hrvatski narod mogao nastaviti davati svoj dragocjen doprinos, uz jednako dostojanstvo s drugim konstitutivnim narodima, za sadašnjost i budućnost zemlje".

Posebno značajnim istaknuo je jedinstvo unutar katoličke Crkve u Hrvatskoj i BiH.

"Sretan sam što vidim ovdje okupljene ne samo kardinala Puljića, biskupe Bosne i Hercegovine i biskupa Komaricu, predsjednika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, nego također kardinala Bozanića, nadbiskupa Srakića i sve biskupe Hrvatske biskupske konferencije. To je dodatan znak jedinstva hrvatske Crkve", rekao je nuncij D'Errico.

U Mostaru se održava dvodnevno zajedničko zasjedanje Biskupske konferencije BiH i Hrvatske biskupske konferencije. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskup đakovačko-osječki Marin Srakić rekao je za vrijeme zasjedanja da dvije biskupske konferencije imaju mnogo razloga za snažniju suradnju.

"Ovdje je riječ ne samo o dvjema susjednim biskupskim konferencijama nego o konferencijama koje vode brigu o jednom narodu koji živi i deluje u dvije države kao i u dijaspori u onim zemljama u kojima živi naš narod jer je bio primoran napustiti domovinu kako bi preživio", rekao je Srakić. Kako je najavljeno tijekom zasjedanja, biskupi HBK i BK BiH na zasjedanju će razgovarati o Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima, hrvatskoj inozemnoj pastvi, suradnji Hrvatskog Caritasa i Caritasa BK BiH. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 00:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh