« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
FAZ

Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u EU?

Izuzetno negativno nastrojen tekst objavio je FAZ, dok je slovenski Dnevnik potpuno drugačije shvatio izvješće o monitoringu

Nijemci su se okrenuli od nas?
Nijemci su se okrenuli od nas? (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

pristupni pregovori

,

članstvo u EU

,

monitoring

Danas bi Stefan Fulle, povjerenik za proširenje EU trebao predstaviti izvješće o monitoringu koje su europski mediji shvatili dijametralno suprotno. Ugledni njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung je na naslovnici donio članak pod naslovom Hrvatska ne ispunjava uvjete za članstvo u EU, dok je slovenski Dnevnik isti izvještaj shvatio pozitivno.

Sve dok ne izađe izvješće, možemo samo nagađati što u njemu točno piše, no u komentaru FAZ-a se tvrdi da je EU obećala da neće ponovno napraviti grešku poput primanje nespremnih zemalja, primjerice Bugarske i Rumunjske.

Staviti Hrvatsku u istu rečenicu s ove dvije zemlje predstavlja teški bezobrazluk, no očito postoje neki skriveni razlozi iz kojih polako gubimo podršku Njemačke. 

Kakve to veze ima s diplomatskom ofenzivom Karamarka koji je povukao sve HDZ-ove veze da se iz izvješća izbaci rečenica da je "prošla vlast na odlasku minirala depolitizaciju policije postavljanjem novih dužnosnika", ne zna se,

10.10.2012. 12:01:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh