« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
Grinch

Hrvatska na naslovnici BBC-a

Ukidanje službenog Božića vijest u stranim medijima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (BBC)
Više o

štednja

,

kako je Ivo ukrao Božić

,

Sanader Grinch

,

državni proračun

Sanaderov govor o potrebi štednje u kojem se zabranjuje organizacija božićnih i novogodišnjih domjenaka, kao i kupovina poklona dovela je Hrvatsku na naslovnicu BBC-a, no rubrika u kojoj je to objavljeno odlično ilustrira ironiju odnosa EU - Hrvatska.

Naime, uspjeli smo doći na naslovni dio rubrike „Weird & Wonderful", odmah uz vijest da je njemački zatvorenik pobjegao iz zatvora zapakiravši se u kutiju, iako bi Sanader vjerojatno i to proglasio uspjehom.

Jednako tako, nisu pohvalili nastavak gradnje Potemkinovih sela nove Hrvatske - najskupljih autoputa na svijetu i „rješenja Schengenskog problema", mosta kopno - Pelješac, za koje će se u novom proračunu ipak pronaći obećane milijarde kuna.

Kako BBC to ipak ne smatra nekom viješću koja bi zahtijevala veću pozornost novinara, nije spomenuta grupa na Facebooku osnovana prekjučer koja već broji 3.420 članova, znakovita imena „Kako je Ivo ukrao Božić" i fotkom Sanadera kao Grincha.

No, ono što su naglasili jest činjenica da Vlada pokušava donijeti uravnoteženi proračun za 2009. godinu, u kojem ne bi trebalo biti deficita. Ukoliko uspije, to bi bilo prvi puta od osamostaljenja da gubitak nije predviđen.

Naravno, uvijek ostaje mogućnost rebalansa, u kojem će se misteriozno pojaviti gubitak koji će biti objašnjen kao "planiran i uračunan". (metro-portal)

16.11.2008. 10:36:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh