« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PORAZNO

Hrvatska jednaka s Burkinom Faso po slobodi medija

Iako su iza nas neke zemlje EU, stvarno se treba zamisliti nad ovakvim podacima

Reporteri bez granica
Više o

Hrvatska

,

Reporteri bez granica

,

sloboda medija

Reporteri bez granica objavili su svoju rang listu medijski sloboda, i Hrvatska se nije baš proslavila plasmanom. Kako mi Hrvati volimo razne tablice koje pokazuju kako smo dobri, ova nas ne bi trebala razveseliti.

Naime, Hrvatska je zauzela junačko 63. mjesto na svijetu, koje dijeli s Burkinom Faso. Bez želje za političkom nekorektnošću, ta je afrička zemljica prilično notorna po čestim vojnim udarima, potpunom nedostatku političkih sloboda i ljudskih prava. Istini za volju, iza nas je, recimo, Grčka, no to stvarno nije čudno za zemlju gdje neudate kćeri državnih službenika nasljeđuju očevu penziju ...

Iako na prvi pogled kod nas sve štima, Željka Peratovića i dalje progne svi mogući sudovi, Duško Miljuš i dalje ne zna sigurno tko ga je premlatio pred više od tri godine, jer su jedini privedeni pušteni zbog nedostatka dokaza, a otpuštanja novinara davno su prestala biti vijest.

Da nova Vlada ima dosta posla s medijima, znaju već i ptice na granama, a novinarima ostaje nada da će se nešto i dogoditi.

26.01.2012. 15:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh