« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Modernizacija sustava

Hrvatska je digitalizirala 600 katastarskih općina

Općine su digitalizirane u sklopu PHARE projekta "Tehnička podrška za postupak harmonizacije zemljišnoknjižnih i katastarskih podataka u odabranim područjima u RH"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviant Art)
Više o

digitalizacija

,

katastarske općine

Riječ je o projektu Državne geodetske uprave i Ministarstva pravosuđa kojem je cilj bio modernizacija sustava za upravljanje vlasništvom na nekretninama, odnosno zemljišne administracije kao važne komponente za proces europskih integracija. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna eura.

Projekt, čiji rezultati su predstavljeni danas u Zagrebu, sastojao se od prevođenja katastarskih planova u digitalni oblik te dizajna novih procedura za harmonizaciju podataka katastra i zemljišne knjige.

Digitalizacijom 600 katastarskih općina učinjen je izuzetno važan korak k uspostavi digitalnog katastra na području cijele Hrvatske, rečeno je prilikom predstavljanja rezultata o kojima su izvijestili ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić, voditelj Odjela za gospodarski razvoj, pravosuđe, unutarnje poslove i civilno društvo pri Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj Paolo Berizzi, direktor projekta Jeronim Moharić te voditeljica projekta Snježana Franić. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 15:30:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh