« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana
STVARNO?

Hrvatska firma radi za svijet

Hrvatski Q radi za WaterBear - interaktivnu streaming platformu posvećenu očuvanju Zemljed

WaterBear
WaterBear (Arhiva)
Više o

WaterBear

,

tvrtka Q

Hrvatski Q radi na razvoju nove platforme za WaterBear, streaming rješenju nalik Netflixu koje korisnicima omogućuje besplatno uživanje u dokumentarnim filmovima posvećenima zaštiti okoliša, a na kojoj i sami mogu poduzeti određene akcije u svrhu očuvanja i zaštite planeta.

Nakon što su razvili novu web i mobile verziju ove green tech platforme, kako bi gledateljima u preko 190 zemalja svijeta omogućili novo iskustvo pristupa nagrađivanom dokumentarnom sadržaju, stručnjaci Q-a trenutno rade i na stvaranju WaterBear Academyja koja će pomoći usmjeriti velike organizacije da djeluju u zaštiti okoliša.

"Suradnjom s WaterBearom spojili smo tehnologiju i zaštitu okoliša. Sretni smo jer na taj način podržavamo pozitivne promjene u svijetu. Cijeli tim je jako uzbuđen oko daljnje nadogradnje ove streaming platforme", istaknuo je CBO Q-a Vedran Tolić.

Za WaterBear radi tim Q-ovih stručnjaka koji pokrivaju sve aspekte razvoja, uključujući React, Flutter, UX/UI, DevOps, SA, BA, PM, QA i ostali specijalisti, a cilj je stvoriti uspješna i funkcionalna digitalna rješenja za WaterBear i njihove partnere. Među partnerima ove popularne streaming platforme nalazi se više od 100 NGO organizacija, među kojima su WWF, Greenpeace, Ellen MacArthur Foundation i mnogi drugi.

Osnivačica WaterBeara je oskarovka Ellen Windemuth, ujedno i producentica filma My Octopus Teacher, koji je 2021. godine osvojio Oscara za najbolji dokumentarni film. WaterBear je pokrenula 2020. godine, s ciljem da kroz edukativni sadržaj stvori zajednicu angažiranih aktivista koji će svojim znanjem stečenim na platformi brinuti o budućnosti našeg planeta. Pokretanje WaterBeara podržale su i brojne javne ličnosti angažirane oko zaštite okoliša, poput princa Harryja i engleske primatologinje Jane Goodall.

"U WaterBearu radimo na velikoj i globalno značajnoj misiji koja daje značajan doprinos u edukaciji novih generacija, kako bi zajedničkim naporima podigli razinu osviještenosti o pravim izazovima današnjice i onima u budućnosti. Drago nam je da nas na tom putu prati i Q, čiji stručnjaci rade na platformi koja će promijeniti način na koji gledatelji uživaju u dokumentarnom sadržaju, te dodatno naglasiti važnost edukacije", dodaju iz WaterBeara.

Domaća IT tvrtka nastavlja raditi na ostvarivanju značajnih globalnih suradnji koje još jednom pokazuju visoku razinu na kojima rade njihovi stručnjaci. Njihovo zadovoljstvo postavljeno je kao prioritet Q-a koji danas zapošljava oko 300 ljudi uz stabilno poslovanje i širenje na nova tržišta, kao što je Bliski istok.

19.03.2024. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh