« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
USPJEŠNA KAMPANJA

Hrvatska drugi put zaredom dobila nagradu Biser mudrosti

Potpredsjednica hrvatske vlade Đurđa Adlešič sudjelovala je danas u Europskom parlamentu u Bruxellesu na završnom sastanku na vrhu o sprječavanju raka vrata maternice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

nagrada Biser mudrosti

,

kampanja o raku maternice

"To je veliko priznanje za jednu malu zemlju koja još nije ni članica Europske unije. To su dobri rezultati i način na koji se kampanja provodi. Prije svega moramo čestitati onima koji rade na toj kampanji, svim znanstvenicima koji su dali svoj doprinos, gradonačelnicima, načelnicima, hrvatskoj vladi, koji su osvijestili problem i upozorili na njega i predložili adekvatne metode liječenja. Naš je cilj da svaka žena dobije pravodobnu informaciju da osvijesti problem i da shvati da je njezino zdravlje najvažnije, a tu mi žene znamo zatajiti", rekla je novinarima Adlešič.

Prema svjetskim statistikama, rak vrata maternice na osmom je mjestu oboljenja žena od svih vrsta karcinoma. U Hrvatskoj godišnje oboli oko 400 žena od raka vrata maternice, a 150 ih umre.

Nagrada Biser mudrosti za sprječavanje raka vrata maternice za 2010. Hrvatskoj je dodijeljena za izuzetno uspješnu kampanju "Za sve žene". Prva nagrada Hrvatskoj je uručena 21. siječnja 2009., kada je, tada u svojstvu potpredsjednice vlade, na sastanku u Bruxellesu sudjelovala Jadranka Kosor.

Hrvatska je jedina zemlja izvan Europske unije koja je dvaput dobila tu nagradu, a koja se dodjeljuje onima koje su najviše postigle na planu edukacije i prevencije oboljenja žena od vrata maternice. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 21:11:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh