« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Hrvatska dobiva novi Sabor

Predsjednik Sabora bit će Luka Bebić, a Josip Friščić jedan od potpredsjednika

SJEDNICA počinje u 10 sati
SJEDNICA počinje u 10 sati (DAMJAN TADIĆ/CROPIX)

KONSTITUIRAJUĆA sjednica šestoga saziva Hrvatskoga sabora, u kojemu će sjediti 153 zastupnika, održat će se danas. Luka Bebić bit će novi predsjednik Sabora, a Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak bit će potpredsjednici parlamenta iz redova HDZ-a. Treći potpredsjednik Sabora iz redova vladajuće koalicije bit će predsjednik HSSa Josip Friščić, odlučeno je jučer nakon razgovora koalicijskih partnera.

Koja će dva oporbenjaka preuzeti potpredsjedničku fotelju u Saboru još nije po znato, jer se SDP i HNS još nisu dogovorili oko tog pitanja. SDP ustraje na tome da mu pripadaju oba mjesta, a HNS tvrdi da mu kao drugoj po snazi oporbenoj stranci pripada jedno. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang danas će, nakon što se Sabor konstituira, predložiti usvajanje izmjene Zakona o djelokrugu ministarstava te, vjerojatno, Zakona o državnoj upravi, temeljem kojih će u subotu zastupnici glasovati o povjerenju novoj Vladi u cijelosti.

Jučer nitko sa sigurnošću nije mogao reći hoće li Branimir Glavaš biti pušten iz pritvora kako bi sudjelovao na konstituirajućoj sjednici Sabora. Odluku o tome Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća, donijet će danas ujutro, uoči same sjednice koja je zakazana za 10 sati.

 


Piše: MEX
11.01.2008. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh