« Ekosfera
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
NAPOKON

Hrvatska dobila stranicu namijenjenu samo klimatskim promjenama

Središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama nudi i odgovore na razna pitanja

Barem stranica, ako već ništa drugo...
Barem stranica, ako već ništa drugo... (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

klimatske promjene

U rad je krajem 2019. godine puštena nova mrežna stranica pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama" koja predstavlja središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj. Ovu mrežnu stranicu pokrenulo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike da bi građanima i institucijama omogućilo kvalitetan i ažuran izvor relevantnih informacija o prilagodbi klimatskim promjenama.

Središnje mjesto za informiranje i edukaciju o prilagodbi klimatskim promjenama nudi i odgovore na pitanja „Što je prilagodba klimatskim promjenama?" te „Zašto bismo trebali djelovati?".

"Informacije o prilagodbi klimatskim promjenama prikazane su kroz izbornike: baza znanja, politike, primjeri dobre prakse, projekti, pitanja i odgovori i novosti. Na mrežnoj ćete stranici pronaći pojmove vezane uz klimatske promjene, a koji prvenstveno proizlaze iz Strategije prilagodbe klimatskim promjenama u Republici Hrvatskoj za razdoblje do 2040. godine s pogledom na 2070. godinu.

Saznat ćete i što je to klimatsko modeliranje te koji su to utjecaji klimatskih promjena na različita područja u Republici Hrvatskoj. Ako ste u potrazi za relevantnim podacima i dokumentima koji se odnose na prilagodbu klimatskim promjenama, na jednom ćete mjestu moći pregledati i međunarodnu i europsku razinu s fokusom na Hrvatsku.

Primjeri dobre prakse i projekti fokus stavljaju na hrvatsko podneblje pa ćete tamo pronaći ideje i inspiraciju za djelovanje u različitim područjima, poput turizma, energetike, poljoprivrede itd. Želite li se dodatno informirati o Strategiji prilagodbe klimatskim promjenama te provedbi mjera i situaciji u Republici Hrvatskoj, to možete učini u sekciji pitanja i odgovora. Ta će se sekcija, kao i ostatak mrežne stranice „Prilagodba klimatskim promjenama", nadopunjavati i mijenjati prema relevantnim novostima o prilagodbi klimatskim promjenama.

Za one koji žele znati više, na naslovnici se nalaze korisne poveznice, domaće i inozemne, koje obuhvaćaju sporazume, inicijative, institucije i mrežne stranice s vijestima o (prilagodbi) klimatskim promjenama.

Sve građanke i građani Republike Hrvatske pozvani su dati svoj doprinos i podržati rad ove mrežne stranice. Upiti i informacije vezane uz prilagodbu klimatskim promjenama mogu se dostavljati putem kontakt obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici", priopćili su iz Društva za oblikovanje odrżivog razvoja

20.02.2020. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh