« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PUSIĆ TVRDI

Hrvatska će ponovno pokrenuti pitanje Ljubljanske banke

"Europski partneri uglavnom smatraju da su završili razgovore i da je to bilateralno pitanje", kazala je ministrica vanjskih i europskih poslova

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

Vesna Pusić

,

Ljubljanska banka

Unatoč tomu dugo vremena nije bilo na dnevnom redu, pitanje Ljubljanske banke ponovno će postati tema razgovora između hrvatske Vlade i slovenskih partnera, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, prenosi Hina.

"Europski partneri uglavnom smatraju da su završili razgovore i da je to bilateralno pitanje", kazala je, dodajući da će se relativno skoro organizirati i susret hrvatskog i slovenskog premijera Zorana Milanovića i Janeza Janše, što će također biti jedna mogućnost da se razgovara o temi Ljubljanske banke.

Pusić je također odbacila tvrdnju da je bivša vlada pristala da dug Ljubljanske banke štedišama ide u sukcesiju, te jasno naglasila da je postojala ideja i zahtjev da se zatraži posredovanje Banke za međunarodna poravnanja iz Basela. "To je zatraženo i Baselska banka je odgovorila da to više nije u njezinoj nadležnosti", kazala je.

02.05.2012. 15:33:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Funky
    03.05.2012. 04:43
    Gđo Pusić,
    nakon lavina napada na zemlju koju predstavljate, malo me zbunjuje želja da joj pomognete?
    Razmislite da li se niste zabunili!??
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh