« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
JE LI MOGUĆE?

Hrvatska 23. lipnja završava pregovore?

Mladen Pleše u današnjem Jutarnjem tvrdi kako je Hrvatska ispunila sve uvjete EU

Fotografija vijesti
Više o

pregovori s EU

,

23. lipnja

Tako će Zagreb nakon punih osam godina - zahtjev za članstvo podnesen je 2003. - teških pregovora i mukotrpnog rada, velikih uspona i padova te golemih nada i razočaranja, napokon, barem prema vlastitoj procjeni, ispuniti sve uvjete za prijem u EU piše Jutarnji.hr.

Da se s tom ocjenom slaže najveći broj država članica EU do sada, mogao se uvjeriti svatko tko je posljednjih dana boravio u Bruxellesu. Tamo se odnos prema Hrvatskoj u samo mjesec dana iz temelja promijenio tvrdi novinar Jutarnjeg Mladen Pleše. Dok su europski diplomati još do prije nekidan uvjeravali sugovornike iz Hrvatske da nema šanse za završetak pregovora do sredine lipnja, ovih dana nitko ne isključuje mogućnost da se to dogodi već 23. lipnja.

Za spektakularni obrat najzaslužnije su Vlada, koja je, prema ocjeni Bruxellesa, doista uložila golem trud da ispuni sve preostale uvjete, i oporba, koja je, predvođena Vesnom Pusić, predsjednicom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, proputovala pola Europe uvjeravajući sugovornike da je Hrvatska spremna poštovati sve preuzete obveze bez obzira na to tko će osvojiti vlast na sljedećim izborima.

Detaljnije na Jutarnjem.hr

09.05.2011. 10:39:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh