« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Hrvatima nogomet važniji od žena

Čak 73 posto muškaraca zanemarit će ljepši spol tijekom Europskog prvenstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Euro 2008.

,

muško ženski odnosi

Za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva Hrvati će 73 posto pozornosti posvetiti gledanju utakmica, deset posto supruzi ili djevojci, a 16 posto ih neće gledati prijenose s Eura, stoji u najnovijem istraživanju Centra za tržišna istraživanja GfK.

Gledanje s prijateljima

Istraživanje o utjecaju nogometa na muško-ženske odnose izrađeno je za potrebe Carlsberg Croatie s namjerom da pokaže koliko je nogomet u Hrvatskoj bitan, a na osnovi odgovora može se zaključiti da je velikom postotku on važniji i od žena, dok se samo jedan posto anketiranih muškaraca nije mogao izjasniti.

Na pitanje gdje bi najradije gledali utakmice hrvatske reprezentacije, čak 70 posto anketiranih je odgovorilo ‘s prijateljima u omiljenom kafiću’, 14 posto sa ‘ženom svojih snova koja ne razumije nogomet’, dok 14 posto ‘ne namjerava gledati utakmice’. Jedan posto ispitanika odgovorilo je da ne zna.

Ovakvi odgovori muške populacije njihovim partnericama neće zadavati previše glavobolje. Na pitanje ‘kako će zadržati pažnju muškaraca tijekom Eura 2008.’, 43 posto Hrvatica odgovorilo da ih muško praćenje nogometa neće smetati čak ni u slučajevima kada one neće gledati utakmicu, 19 posto će s muškarcima gledati utakmice jer ih one zanimaju, 18 posto će gledati iako ih nogomet ne zanima, a 14 posto njih odgovorilo je da njihov suprug ili dečko ‘ionako neće gledati utakmice’.

Bez prekida veze

Šest posto ispitanih žena na ovo je pitanje odgovorilo da ne zna, a nijedna od anketiranih Hrvatica nije se odlučila za to da zbog praćenja Eura suprugu ili dečku ‘zaprijeti odlaskom zauvijek’. (HINA) 

23.05.2008. 02:42:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh