« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NE ODRIČEMO SE PUTOVANJA

Hrvati za Valentinovo idu u Rim, Veneciju, Pariz...

Booking i prodaja putničkih aranžmana obavljali su se u zadnji tren jer su hrvatski građani nastojali što više uštedjeti

(Wikipedia)
Više o

karneval

,

Venecija

,

Valentinovo

,

Rim

,

putovanja

,

Pariz

,

putničke agencije

,

turistički aranžmani

Hrvatske putničke agencije bilježe relativno dobru prodaju aranžmana za karnevalske programe i Valentinovo, neke su već i prodale što su imale za predstojeći vikend, a osim domaćih odredišta uz more poput Opatije i Rijeke dosta su bili traženi i tradicionalno romantični gradovi poput Rima, Venecije, Verone i Pariza.

Ističući da je ovogodišnja ponuda programa putovanja za Valentinovo slična prošlogodišnjoj iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) dodaju kako se osim navedenih odredišta dosta traže i tzv. city break (dvo i trodnevni) programi u europskim metropolama kao i vikend skijanja i toplice u Hrvatskoj i Sloveniji.

Za booking i prodaju kažu da se odvijala u zadnji čas, što pojašnjavaju željom hrvatskih građana da zbog krize dodatno uštede, pri čemu se ipak ne odriču putovanja. Cijene su, napominju iz UHPA-e, prilagođene trenutnoj situaciji pa se vrlo često u paketima nudi niz dodatnih uključenih usluga što cijenu čine povoljnijom.

Među agencijama-članicama koje bilježe najveći buking za Valentinovo kako na domaćim tako i na inozemnim destinacijama iz UHPA-e izdvajaju dubrovački Guliver, zagrebački Kompas i Generalturist, za kojeg navode da je prodao sve aranžmane za Valentinovo.

Gotovo sve programe za Valentinovo i karnevalske priredbe na Jadranu prodao je i touroperater Atlas Airtours o čemu se doznaje iz njegove matične adriatica.net Grupacije. Najviše su im išli karnevalski programi sa smještajem u Opatiji, Malinskoj i Lovranu, dok se kod njih za Valentinovo također najviše bira Opatiju s, kako kažu, maštovitom wellness ponudom. (hina/metro-portal)

12.02.2010. 14:09:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh