« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Hrvati troše kao da sutra ne postoji

Padaju rekordi: ovog prosinca Hrvati će potrošiti 12 milijardi kuna, čak 500 milijuna više nego lani

Kupuje se kao da nema ograničenja na karticama
Kupuje se kao da nema ograničenja na karticama (Arhiva)
Više o

potrošnja

,

Hrvati

,

blagdanski shopping

Dvanaest milijardi kuna - toliko će Hrvati potrošiti u prosincu, a najviše od danas do Božića. Već danas trgovački su centri krcati, a najpopularniji poklon igračke. S potrošnjom koja bi se mogla izjednačiti s dosadašnjim rekordom - u gospodarskoj komori vide priliku za domaće proizvođače. 

U trgovačkim centrima kao da se dijeli ... Krenuo je, za trgovce najbolji period najboljeg mjeseca u godini. U trgovini igračkama roba se na police slaže noću, a preko dana još nekoliko puta, kad ju uzbuđeni mališani ili nespretni roditelji - slučajno sruše! 

A baš će se na igračke, kaže procjena HGK, potrošiti najviše.

Strpljenja treba i onima koji su kupnju poklona spojili sa šetnjom centrom grada. Zagrepčani se guraju da potroše novac. Trgovci prodaju, ali računaju, najbolji dani tek slijede! 

Građani u prosincu u prosjeku troše 25 posto više.

Istraživanje portala JaTrgovac i agencije Hendal kaže da će većina građana na poklone potrošiti između 200 i 500 kuna! Velika većina jednako kao i lani! HGK očekuje - u prosincu će se potrošiti oko 12 milijardi kuna, pola milijarde višenego lani!

Ovim videom u Komori žele potaknuti da se kupuje domaće!

"Jer zapravo poticanjem domaće proizvodnje štitimo vlastita radna mjesta, pokrećemo gospodarski ciklus, a i živimo prave vrijednosti, odnosno darujmo hrvatsko", napomenula je pomoćnica  direktorice Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić.

Ako se ostvari očekivana potrošnja od 12 milijardi, time bi se izjednačila s onom rekordnom iz 2008. godine.

18.12.2016. 10:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh