« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
KUĆANSKI POSLOVI

Hrvati najviše vole nabavljati hranu, a najmanje čistiti pećnicu

Kada su u pitanju kućanski poslovi najviše volimo nabavljati hranu i druge potrepštine, a najmanje čistiti pećnicu, pokazuju rezultati istraživanja GfK

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Hrvatska

,

kućanski poslovi

,

istraživanje

Ispitanici su odgovarali na upit koje od kućanskih poslova osobno vole raditi, a koje ne (ocjena od 1/ne voli raditi do 5/voli raditi).

Za pojedine kućanske poslove vidljive su velike razlike u ocjenama između žena i muškaraca (osim za sređivanje dokumenata). Žene najviše vole kupovati, kuhati i pospremati krevete, a najmanje čistiti pećnicu. Muškarci za sve imaju lošije ocjene, ali ipak najradije kupuju, rade u vrtu, sređuju dokumente, a najmanje vole čišćenje pećnice i peglanje.

Relativno dobro prihvaćeni kućanski poslovi su pranje rublja i posuđa, dok među nepopularnije spadaju brisanje prašine, čišćenje kuhinje, kupaonice, toaleta te pranje stakala i glačanje.

Podaci su rezultat istraživanja provedenom na reprezentativnom uzorku od tisuću građana Hrvatske starijih od 15 godina metodom osobne ankete u kućanstvu tijekom travnja 2010. (hina/metro-portal)

12.05.2010. 15:34:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh