« Hrvatska
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
EHHH...

Hrvati krenuli na skijanje, boli ih briga za izbore

Oko 80 posto skijaša iz Hrvatske odlazi na dvije destinacije, u Italiju i Austriju, ali dio ih ide i u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, a oni dubljeg džepa odlaze i u SAD te Švicarsku

Nismo baš pametan narod...
Nismo baš pametan narod... (Arhiva)
Više o

izbori

,

skijanje

Udarni skijaški tjedan je pred nama, a deseci tisuća Hrvata danas su krenuli prema destinacijama na kojima će provesti zimovanje. Ovaj skijaški tjedan trajat će do 10. siječnja, odnosno do kraja školskih praznika.

Oko 80 posto skijaša iz Hrvatske odlazi na dvije destinacije, u Italiju i Austriju, ali dio ih ide i u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, a oni dubljeg džepa odlaze i u SAD te Švicarsku.

Na graničnom prijelazu Bregana danas je povećana gužva, čeka se između oko sat vremena. 

Oko 110.000 građana odlazi na skijanje, a očekuje se da će do kraja skijaške sezone i broj doseći 200.000. U veljaći se očekuje još jedan val odlazaka zbog pada cijena, a cijene skijanja su takve da za tjedan dana skijanja, što je najčešća duljina ostanka, za četveročlanu obitelj treba izdvojiti oko 10.000 kuna.

U ovom vikendu nas očekuju i predsjednički izbori, no 70.000 Hrvata s pravom glasa nije željelo u svoj godišnji odmor uplitati politiku. Svega njih 5090 je ispunilo pristupnicu, te će moći glasati u inozemstvu. 

Ukratko - boli ih briga za izbore koji će, usput, koštati ovu državu i vas porezne obveznike oko 85 milijuna kuna da bismo izabrali najljepši fikus Hrvatske...

04.01.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh