« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Hrvati kreću na more u kolonama

Hrvatske autoceste prepune su vozila svih mogućih registracija, vozi se u kolonama, a na graničnim prijelazima su gužve

Prvi pravi ljetni vikend
Prvi pravi ljetni vikend (Screenshot)
Više o

promet

,

stanje na cestama

,

kolone

,

naplatne kućice

,

stanje u prometu

,

gužve

Znatno je pojačan putnički promet na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima Bregana i Macelj, a vrlo je gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba (na naplati Zaprešić kolona na izlazu s autoceste duga je oko 800 m) i na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, prema Lipovcu.

Pojačan je i ulazak na autocestu A 1 u Lučkom, a najgušći je promet na dionici od Zagreba prema Karlovcu. Zbog vožnje u koloni vozačima savjetujemo strpljenje, podsjećamo ih da prilagode brzinu i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Veće su gužve i na Istarskom ipsilonu, (kolona na naplati Umag u smjeru GP Kaštel je oko 2 km), na riječkoj obilaznici i duž jadranske magistrale, posebice u turističkim mjestima, pa povremeno dolazi do zastoja.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama zabranjen je promet danas do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrane.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, otvoren je izlaz na čvoru Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku, a zbog gužve je usporen izlaz. Vozila s teretom širim od 3,25 m koriste izlaze Vrata, Delnice ili Kikovica.

Zbog radova u zoni čvora Zaprešić, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u oba smjera zatvoreni su pretjecajni traci, a brzina vožnje je ograničena.  

07.07.2012. 11:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh