« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
E, DA ...

Hrvati i dalje ljube partijske knjižice

Čak 13 tisuća Hrvata se, prema podacima HRT-a, ove godine učlanilo u neku od velikih stranaka

Ova je trenutno najtraženija ...
Ova je trenutno najtraženija ... (Arhiva)
Više o

HDZ

,

HNS

,

SDP

,

HDSSB

,

članstvo

,

stranke

,

članska iskaznica

Partijska knjižica ili stranačka iskaznica, zapravo je svejedno kako je zovemo, i dalje u umu Hrvata predstavlja ulaznicu u raj državnog zaposlenja. Kako bi se drugačije mogla shvatiti brojka od gotovo 13 tisuća novih članova velikih stranaka?

Zapravo, nikako. Od maila Mirele Holy shvatili smo da je i dalje uvjet za dobar posao partijska knjižica, pa su dežurni oportunisti pohitali popuniti redove stranaka za koje vjeruju da im mogu donijeti sanjani posao u državnoj upravi ili tvrtki i mir do mirovine.

Tako je HDZ dobio novih 4.129 članova, SDP-u se priključilo još 3.118 socijaldemokrata u srcu, HNS je suptilnim marketingom Radimira Čačića privukao 2.242 člana, Slavonci su naglo zavoljeli HDSSB pa se upisalo još 2.232 nova člana, dok su Laburisti, kao najugodnije iznenađenja prošlih izbora zaradili još 1.250 članova.

HDZ i dalje vodi s uvjerljivo najviše članova, 215.188, HNS je u ovoj godini upisao toliko članova da je stigao do zavidne brojke od 42.550 obožavatelja i prestigao SDP koji ih ima 40.028.

Sad kad znate koliko ima oportunista među Hrvatima, nemojte se sramiti nego svratite do temeljnog ogranka neke od navedenih stranaka na pivce i novu partijsku knjižicu, možda vam život postane bolji.

 

25.07.2012. 13:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh